maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kevättä tulossa ja aivot solmussa

Muutama päivä sitten kävi vieras, jonka käyntiä on suunniteltu vuosikaupalla. Ja välimatkaa ei ole pitkästi. Samalla sain annettua pois pari muovilaatikkoa, jotka on olleet minulla lainassa yli 12 vuotta. Vieras toi mininarssisseja ja pari suklaamunaa sekä ystävänsä tekemiä pienenpieniä paperisia pääsiäispupuja. Kiitos ystäväiseni.
Eilen katselin ihmetellen hapankorppupakettia kun sen pohjassa luki "avataan tästä". Olen aina ennen avannut paketit päältäpäin. Tänään sitten kokeilin miten käy kun avaa paketin pohjasta. No sitten selvisi, että paketti onkin tarkoitus pitää makuullaan eikä pystyssä. Mulla on nyt paketti auki sekä ylhäältä, että alhaalta ja varmaan vielä tipahtaa korput lattialle kun en huomaa pitää pohjasta kiinni.
No, ehkä tämä on hyväksi aivotoiminnalle. 

 
 

 
 

11 kommenttia:

 1. Kivoja pupuja, varmaan semmosia origami-taiteltuja. Jopas sulla on kauan ollut laatikot lainassa, miten ihmeessä edes muistit kenen ne alkujaan on.
  Mulla on Eloveena paketti nyt auki molemmista päistä, siis yläpäistä. Toiselta puolelta aukee semmonen vaan reikä, ja toiselta puolelta aukee niinku kaatonokallinen reikä. Olis pitäny ensin katsoa ja sitt vasta aukasta, nyt on liikaa reikiä ja ryynit hölskyy omia aikojaan paketista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Origameja taitavat tosiaan olla pupuset.
   Minäkin olen joskus aukassut Eloveenan hassusti.

   Poista
 2. Saitkin kivoja tuliasia.
  Kyllä minäkin joskus avaan paketteja hassusti, kun en tutki tarpeeksi ja joskus ne on niin tiukaisti kiinni, että vaikka huomaa kuinka kuuluisi avata niin ei sormivoimat riitä. Ei edes maitopurkkeja saa aina kunnolla auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitopurkit ja kermapurkit on joskus avattava jollain terävällä kun ei muuten onnistu. Kierrekansia varten minulla on apuvälinen.

   Poista
 3. Tosi kivan näköisiä nuo pupuset.
  Paketin voi kaikenkaikkiaan olla todella ongelmallisia, toiset aukeavat liiankin helposti ja toiset taas ei millään.

  Meillä käytetään Nalle ruishiutaleita ja minua harmittaa kun poistivat niistä kaatonokat, ne oli paljon helpompia kuin pelkät liian leveät reiät paketissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en kaatonokasta tykännyt kun siitä sivusta aina tippui lattialle. Mieluummin otin lusikalla isosta aukosta eli aukaisin koko yläpuolen.

   Poista
 4. Ihan on paperisetkin puput pupujen sukua, ihailtavaa sorminäppäryyttä.
  Kaatonokasta hiutalepakkauksessa minäkin tykkäsin, nää nykyiset puolensivun kolot on hankalia. Ruokakermapurkit avaan aina saksilla muuten on kermat pitkin keittiötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaiset kermapurkit on hankalia. Nyt kai Val-io laittaa kaikki maidot korkillisiin tölkkeihin. Toivottavasti on hyvä asia.

   Poista
  2. Onko tuo jo varmaa tietoa noista korkillisista tölkeistä vai onko kyse vielä kokeilusta? En ole itse seurannut niin tarkkaan asiaa enkä tietenkään käynyt Valion sivuilta sitä katsomassa ;-)

   Poista
  3. Vastaan omaan kysymykseeni käytyäni Valion sivuilla

   "Perusmaidotkin korkkipakkauksiin kuluttajien toiveesta

   Korkki helpottaa maitotölkin käyttöä ja säilytystä. Korkillinen pakkaus on helppo avata ja sulkea.Korkillisen pakkauksen voi kierrättää samalla tavalla kuin korkittomat nestekartonkipakkaukset. "

   Poista
  4. Eilen eräässä kaupassa näin vain korkillisia valion maitotölkkejä.

   Poista