lauantai 4. toukokuuta 2013

Kierrätystä ja kiertelyä

Tänään teimme LeaP:n kanssa kierrätyskierroksen kaupungilla. Ensin suunnistimme Kaapelitehtaan Kierrätystehdas-tapahtumaan. Vein sinne vähän omia poistotavaroita ja näyttivät kelpaavan. Kiertelimme myös vähän ympäriinsä, mutta mitään ostettavaa ei nyt tarttunut mukaan.
Seuraavaksi kävelimme Hietalahden torille ja siellä oli kirppis myös. Sieltäkään ei mukaan lähtenyt mitään "tarpeellista" ja seuraavaksi suunnistimme Hietalahden halliin kahvittelemaan. Hallin toisesta päädystä löysimme kivan kahvipaikan., olikohan se Soppakeittiö nimeltään. Otimme vain pullakahvit, vaikka minua olisi houkutellut keitotkin, joita näytti menevän kaupaksi tasaista tahtia.
Kävelimme sitten Kamppiin, poiketen matkalla askartelukauppaan ja sitten Lea lähti bussipysäkille. Minä vielä kiertelin Kampissa ostaen muutaman kulmalukkokansion ja sorruin sitten ostamaan pitsan kotiin. Kampin kappelin seinustalla joku nuorimies soitti jotain outoa soitinta, mutta ihan hyvä ääni siitä tuli. Kaveri esitteli soittopeliään, mutta minä en jäänyt kuuntelemaan kun oli vähän kiire kotiin pitsaa syömään.
Koska oli kaunis päivä, niin oli laittanut paprikan taimet päiväksi parvekkeelle. Saapa nähdä miten kasvavat ja voimistuvat. Joskus aiemmin sain paprikasta satoa parisen vuotta ennenkuin se kasvoi liian suureksi ja hävitin sen.
Kiitos Lea mukavasta seurasta ja Donna Leon -kirjasta!







17 kommenttia:

  1. Oletkin tehnyt tosi paljon mukavia asioita tänään.
    Jos et olisi kertonut, että nuori mies soitteli niin olisin luullut sitä grilliksi näin kesän kynnyksellä.
    Minä olen aina kaikki taimet istuttanut multaan, mutta mitä on tuo kaunis vaalenpunainen aine purkissasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luulin ensin, että soittopeli oli joku padankansi.
      Punainen aine on vesipolymeeriä eli värimultaa. Olen joskus ostanut sitä teelusikallisen kutakin väriä ja nyt laitoin niiden loput veteen. Yhdestä teelusikallisesta tulee purkillinen hyytelöä. Minusta se on nättiä kun ei aina ole leikkokukkia maljakossa.

      http://www.valoilmio.fi/node/365

      Poista
    2. Se onkin jännä juttu. En ole kuullutkaan tuollaisesta. Laitetaan korvan taakse, jos vaikka joskus kokeilisi.

      Poista
  2. Voi jufe, mä unohdin ton Kaapelin tapahtuman. Ai ja Hietsussakin oli kirppis, tai siis sehän taitaa nyt olla siellä aina (ku sää sallii).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kierrätystehdas vielä huomennakin. Minusta siellä oli vähemmän ihmisiä kuin viime vuonna. Voi olla, että kaunis sää vei voiton.

      Poista
  3. Kiitos vaan mukavasta seurasta, minäpä raportoin vasta huomenna retkestä, saattaapi olla että menen Kaapelille vielä huomennakin, löytyi nimittäin tavarakätkö jossa kierrätykseen sopivaa tavaraa. Aion täyttää SPR:n Konttiautoa niillä.

    VastaaPoista
  4. Kiva kierros teillä selvästi!
    Näyttää grillikannelta tuo soitin ;)
    Tai ufoxilta!
    Mukavaa pyhäpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just ufoxilta se näyttikin, mutta oiva soittopeli oli silti.

      Poista
  5. Mitä ihmettä tuo pinkkilöllö, missä sinun paprikasi ovat, on? Näyttää pelottavalta =_o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mulla tuota "löllöä" eli värimultaa eli vesipolymeeriä sinistäkin, ja ihan kirkasta. Se on hyvää juurrutukseen ja idättämiseen. Ja taimet voi kuljettaa mukavasti kun lattaa purkin kannen kiinni. Paprikat on vielä taimella, mutta kyllä ne siitä kasvaa.

      Poista
  6. Yhteen päivään mahtuu paljon juttuja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on liikettä ja liikuntaa, joskus taas hiljaiseloa.

      Poista
  7. Sinulla olikin onnistunut reissu. Pääsit itse tarpeettomista tavaroista eroon, etkä itse löytänyt mitään. Jäi siis pieni kolo kotiin uusille tavaroille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä pieniä koloja saisi tulla kyllä lisää ennen muuttoa niin olisi vähemmän pakattavaa ja kannettavaa.

      Poista
  8. ...ja vaikka mitä kivaa täällä. Olipas tosi herttaisen väristä, missä paprikkasi tekevät kasvuaan tähän kesään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo värimulta on nättiä. Huomasin vaan tänään, että aurinko lämmittää lasipurkkia kovasti, voi vielä paprikan juuret kiehua. Pitää laittaa purkille varjostusta.

      Poista