maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ufoja kaapin perukoilta

Tavaroita pakatessa tekee näköjään löytöjä. Taitaa olla lähes 40 vuotta siitä kun virkkailin söngynpeittoa. Olin niin tohkeissani, että ostin langat toiseenkin peitteeseen, mutta annoin ne (langat) pois viime kesänä. Ja niinhän se on, että kun jotain hävittää, niin kohta sitä tarvitsis. Olisin voinut jättää itselleni yhden kerän lankaa, niin olisin voinut tehdä nuo puuttuvat pienet osaset. Tosin saattaa olla, että jostain vielä löytyy joku vajaa kerä.


17 kommenttia:

 1. Voi että, kertakaikkisen ihana!! MUlla on itselläkin omatekemä sängynpeitto mutta en pidä siitä, kun se on sitä keltaista (kellertävää) kalalankaa. Sain ostettua pienen sängynpeiton, valkoisesta kalalangasta (3e!!) ja nyt se on aina sängynpäällä päiväpeitteen päällä, niin kuin sisustuslehdissä, heh. Mitä lankaa olet käyttänyt?

  VastaaPoista
 2. Vilukissi: Tuo on Sartel-merkkistä puuvillalankaa, melko pehmeää eli peitteen päällä voi hyvin loikoilla. Kalalankapeitot on mielestäni aika kovia. Sellainenkin minulla oli, tätini virkkaama. Missähän se nyt lienee.

  VastaaPoista
 3. ihana, jos vaan lankaa löytyy, olis sääli olla viimeistelemättä

  VastaaPoista
 4. Kio: Jos ei löydy samaa lankaa, niin jollain toisella sitten. Ei sitä tuolla reunassa varmaan kukaan huomaa. Tai sitten otan pois yhden reunarivin.

  VastaaPoista
 5. Ihanainen ufo, minulta varmaankin löytyy apu tuon peiton valmiiksi saamiseksi, olen nimittäin vastaanottanut kalalankoja vuoden sisällä useammalta henkilöltä, sinäkin saatat olla siinä joukossa ;D

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis malli. Tuolla lailla minullekin usein käy, juuri kun jotain on hävittänyt, sitä tarvitsisi :)

  VastaaPoista
 7. Ihanan kaunis malli.
  Jos et saa samaa lankaa niin sitten voisi tehdä niin, että ottaa joka reunasta pois samalla tavalla. Sitten se on niinkuin se kuuluisikin olla siten.
  Kyllä minullakin usein käy niin, että jos jotain maltan laittaa pois niin sitten heti tarvitsisin sitä vaikken ole pitkään pitkään aikaan tarvinnut.

  VastaaPoista
 8. LeaP: Kiitos tarjouksesta, katsotaan mitä teen. Tuo peittolanka on vähän paksumpaa, pehmeää pumpulilankaa kuin kalalanka.

  Anneli: Niin se usein on, huoh.

  Leenamummu: Täytyy katsoa nuo peitteen mitat ja sitten miettiä mita sen kanssa tekee.

  VastaaPoista
 9. Hieno peitto, kyllä siitä hyvä tulee, saat uuden peiton uuteen huusholliin. Lea taisi lukea vähän kiireellä huolimattomasti ku ei hoksannu ettei tuo ole kalalankaa;)

  VastaaPoista
 10. Kerästähän kirjoittelitkin etkä kartiosta, joka tapauksessa, löytyy multa omia ja saatuja puuvillavirkkuulankojakin.

  VastaaPoista
 11. KristiinaS: Mulla alkaa olla noita päiväpeittoja kohta joka viikonpäivälle päivälle omansa. Yleensähän noita on tehtykin kalalangasta, mutta se on mielestäni aika kovaa, ainakin uutena.

  LeaP: Katsellaan sitten muuton jälkeen. Nyt en taida ottaa sitä hommaa tehtäväksi, vaikka ei kai se iso työ olisi, muutama pieni ketjusilmukkakukkanen.

  VastaaPoista
 12. Siis haloo!?
  Noin iki-ihana juttu ja kaapinperällä? ;)

  VastaaPoista
 13. Kaisa Jouppi: Niin on ollut kun tulin ostaneeksi toisenlaisen sängynpeitekankaan, jos tykkäsin/tykkään kovasti. Tähän virkattuun pitäisi myös olla sopiva aluskangas. Kirjavan lakanan päällä se ei tule edukseen.

  VastaaPoista
 14. Vilukissi: Kiitos, samoin!

  VastaaPoista
 15. Minulla on kaapissa piilossa rippilahjaksi saamani parisängyn peite joka on siitä vaaleasta kalalangasta virkattu. En ole koskaan pitänyt sitä sängyn päällä koska meillä ei yleensäkään peitellä sänkyä.

  Hyvää Pääsiäistä!

  T: Merja

  VastaaPoista
 16. Merja: En minäkään joka päiv sänkyä petaa. Yleensä vain, jos on tulossa vieraita tai muuten olen itse "pyhätuulella".

  VastaaPoista