tiistai 19. maaliskuuta 2013

Sukututkimuspäivillä Kokkolassa

Valtakunnalliset Sukututkimuspäivät vietettiin Kokkolassa 15-17.3. 2013 ja sinnehän minäkin suunnistin jo torstaina 14.3. Asemalla junaa odotellessa seurasin hetken aikaa Salkkareiden kuvausta. Sukupäivät oli Kokkolan kaupungintalolla ja tilat olivatkin upeat joka suhteessa, avarat tilat ja mukavat istuimet saleissa sekä erittäin hyvä ruoka. Ison aulan seinällä oli kaunis metalli reliefi. Ulkona kaupungilla bongattiin lukeva poika ison kiven kyljessä. Kivi oli keskellä katua ja liikenne huristeli molemmin puolin. Sisareni kertoi, että joskus poika on saanut pipon päähänsä.
Kokkolan suunnalla on ollut paljon kirkonrakentajasukuja ja kauniita kirkkoja ovatkin tehneet kuten kuvassa näkyvä Kaustisen kirkkokin. Luennoilla kerrottiin miten löytää sukua eri puolilta maailmaa. Merimiesten etsiminen onkin aika haastavaa, mutta niistäkin on pidetty miehistöluetteloita kunhan vain löytää niiden säilytyspaikat. Ja nettiinhän tulee koko ajan lisää tietoja, tosin osan maksullisena.
Paikalla oli väkeä kaikkina kolmena päivänä runsaasti ja aulatiloissa sukututkijoiden pöytien luona kävi melkoinen kuhina. Välillä oli tungosta niin, ettei ihan lähelle pöytää edes päässyt. Ostettavaakin olisi ollut, mutta minä tyydyin yhteen kirjaa. Pitihän se ostaa kun oli kuulemma viimeinen kappale. Uusia sukukirjoja oli ilmestynyt monta, mutta kun ei tietääkseni omaan sukuuni liittyneet, niin jäivät ainakin toistaiseksi ostamatta.
Koko reissun ajan oli melkoinen pakkanen ja pieni viima vielä lisäsi kylmän tuntua. Aamuisin oli yleensä siinä -15 - -19 astetta, mutta päivällä aurinko lämmitti aika lailla. Kiva reissu, mutta olipa eilen  mukava palata kotiin ja nukkua omassa sängyssä.

9 kommenttia:

 1. Meiltä täältä Letkutieltä oli myös edustaja mukana Kokkolassa. Charles.
  Kuulumme minun puoleltani Calamniuksen sankkaan sukuun. :D
  Magnuksen suku kiertyy puolestaan näihin Östermyran Uppiin.

  VastaaPoista
 2. Kaisa Jouppi: Calamniuksen sukuseuran pöytäänkin kävin tutustumassa kun jokunen yhteinen tekijä lienee kauempana sukujuurissa. Uppa-nimikin on tullut jossain yhteydessä esiin, mutta sitä en ole vielä tarkemmin tutkinut.

  VastaaPoista
 3. Aika hauska tuo poika kivellä kukkivan puun alla ja maassa lunta.
  Sulla on kyllä ollut tosi mielenkiintoinen viikonloppu.

  VastaaPoista
 4. Sinulla on ollut tosi paljon mielenkiintoista ohjelmaa viikonloppuna. Olen itsekin todennut sen, että on aina hieno tulla kotiin ja nukahtaa omaan sänkyyn.

  VastaaPoista
 5. Huh huh, on siinä taas tullut runsaasti tietoa sulatettavaksi harmaissa aivoissa;) Eiku siis, sä oot hyvä tässä tutkimusasiassa, ahkerakin.

  VastaaPoista
 6. Mukava matka sinulla takana.
  Kovasti odotan minäkin sellaisen sukukirjan jukistamista, jossa olisi esi-isiäni ja esiäitejäni mukana.
  Saa varmaan odotella pitkään.

  VastaaPoista
 7. LeaP: Varmaan sillä lukevalla pojalla on joku tarina, mutta sitä en ole vielä selvittänyt.

  Leenamummu: Oli kyllä vauhdukas viikonloppu kun tapailin vielä muutamia sukulaisia ja tuttaviakin.

  KristiinaS: Harmaat aivosolut vielä pörrää vähän sekopäisinä.

  Rosina: Eipä sitä tiedä vaikka jossain sukukirjoissa olisitkin, tai joku esivanhempasi ainakin.

  VastaaPoista
 8. Oliko siellä Petter Hällströmistä jotain? Toki siitä suvusta on tehty monta sukukirjaakin mutta oliko esillä noilla päivillä?

  VastaaPoista
 9. Vilukissi: En ainakaan huomannut, että olisi Petter Hällstömistä ollut mitään esillä. En kyllä kaikkia pöytiä katsonut, kun joissakin oli tungosta niin, ettei lähelle päässyt.

  VastaaPoista