perjantai 30. elokuuta 2024

Gluteenitonta kakkua

 Olin P-Haagassa käymässä ystävän kanssa ihan muissa asioissa ja päätimme käydä samalla kahvilla. Pienen matkan päässä löysimmekin pienen kahvilan, jota emme aluksi meinanneet huomatakaan. Varovasti kysyimme, josko löytyis jotain gluteenitonta. Iloksemme kuulemma lähes kaikki on gluteenitonta, koska kahvilan omistaja on geliaakikko. Otimme kahvia ja isot kakkupalat ja nautimme ne ulkona nurmikolla omenapuiden alla. Lounastakin siellä on saatavana, mutta me olimme lounasajan jälkeen ja muutenkin oli kahvittelu mielessä. Kiitos ystäväiseni mielenkiintoisesta iltapäivästä! 





lauantai 24. elokuuta 2024

Ukrainan itsenäisyyspäivä

 Kävin Senaatintorilla katsomassa ja kuuntelemassa Ukrainan itsenäisyyspäivän tapahtumaa. Monilla oli Ukrainan lippu ja paikalla jaettiin auringonkukkia. Puheita ja lauluja esitettiin suomeksi ja ukrainaksi. Ilmakin suosi, oli lämmintä ja tuultakaan ei ollut liikaa. YFF oli myös paikalla ja pariin keräykseenkin saattoi osallistua. Hyvin näytti ainakin toinen keräys tuottaneen, koskapa keräyslippaaseen ei tukkimallakaan meinannut enää mahtua. Lippaissa ei kolikot kilisseet, joten setelirahaa oli annettu. Hyvä niin. Toivottavasti tulevat itsenäisyyspäivät ovat suotuisammissa ja iloisemmissa merkeissä. 






keskiviikko 21. elokuuta 2024

Salaatti alkaa

 Mansikkakauden mentyä ohi aloittelen salaattien syömistä. Salaatinlehtiä, herne-maissi-paprikaa, tomaattia, kurkkua, omenaa, fetaa, kesäsipulin varsisilppua, keitetty kanamuna. Hiukan sinappikastiketta. 



keskiviikko 14. elokuuta 2024

Bunkkeria puretaan

 Bunkkerin purku on päässyt uuteen vaiheeseen. Ylimpien kerrosten ulkoseinien laattoja on alettu purkamaan pois. Alakerroksissakin on tehty purkuhommia, mutta ympäröivän umpiaidan takia niitä on vaikea nähdä. 



perjantai 9. elokuuta 2024

Syksyn enteitä ja synttärit

 Poikkesin Vuosaaressa ja sinne onkin rakennettu korkeita tornitaloja. Onkohan yli 30 kerrosta. Olisi makea asustelle noin korkealla, varsinkin tuulisella säällä. 

Matkalla näkyi pihlajissa jo punaisia marjoja. Tyrnimarjatkin näyttivät olevan kypsiä, mutta kamalan happamia kun maistoin. 

Poikanen laittoi grillin päälle ja hyvät possunniskafileet kypsymään. Kylkeen vihanneksia foliossa ja röstiperunoita. Itsetehty kermapippurikastike kruunasi kaiken. Jälkiruuaksi oli kahvin kanssa grillattua banaania jäätelöllä ja teelusikallisella Amarettoa maustettuna. 

Sääkin suosi kun oli aurinkoista, lämmintä ja tuuletonta. Matka suuntaansa kesti 1,5 tuntia aika tasan. Kävely-ratikka-metro-kävely.  Kunhan metro alkaa kulkemaan rautatieaseman kautta, niin vähän matka-aika lyhenee kun metroon pääsee jo Kampista. 




sunnuntai 4. elokuuta 2024

Kansallispukuja

 Kävin pienen tripin kaupungilla. Ensin Hakaniemen torille, mutta just alkoi sataa, niin lähdin sieltä pois. Kävin manskulla apteekissa ja sitten alkoikin ilma kirkastua ja päätin kävellä Espalle katsomaan, josko kansallispukuihmisiä olisi alkanut tulla paikalle kun tänään oli "kansallispukujen tuuletuspäivä". Ensin näin yhden kansallispukuisen, jonka kanssa jäin juttelemaan. Sitten alkoi tulla muitakin. Olisin voinut jäädä pitempäänkin seuraamaan, mutta minulla oli ne apteekista ostetut insuliinit mukana ja ne pitää pitää kylmässä eikä minulla ollut kylmäkalleja mukana. En myöskään viitsinyt lähteä kaupasta ostamaan jotain pakasteruokaa tms. joten lähdin sitten kotiin. Ensi vuoden kokoontumiseen pitää miettiä oman puvun päälle laittamista. Vähän on tehtävä mitan tarkistuksia joko pukuun tai omaan vyötäröön. 

Kuvan sain laittaa ihan luvalla. 




perjantai 2. elokuuta 2024

Myssy ja sukat

 Vihreää Raggia oli vielä vähän, niin tein siitä yksinkertaiset sukat, koko ehkä 36. Silmukoita 4x12, puikot 3,0 bambut. Lankaa kului 36 grammaa. Menee hyväntekeväisyyteen. 

Pienen keskosmyssyn tein Sock Wool -jämälangasta. Lankaa kului vaivaiset 18 grammaa, puikot 2,5 bambut, silmukoita 80. Hyväntekeväisyyteen tämäkin.