maanantai 4. joulukuuta 2023

Sekalaista menoa

 Vähän olen liikkunut siellä sun täällä. Käsityöt on muuten jääneet sivuun, mitä nyt muutaman joulukortin olen tehnyt. Korttien lähettäminen vähenee vuosi vuodelta. Itsetehdyt meneekin nykyään kädestä käteen, postissa laitan kaupan kortteja. 

Muutamat kukat jaksaa kukkia, pelargoniakin vähän innostui kun otin ne sisälle. 

Ystävän kanssa kävin lähiseudun pienessä ruokapaikassa. Taisi olla joku turkkilainen, mutta otimme ihan salaatit vain. Annos oli aika komea ja makukin kohdillaan. Tänäänkin oli lounastapaaminen entisen naapurin kanssa. Olemme tuttuja lähes 50 vuoden takaa. Huomennakin on lounastapaaminen ja ylihuomennakin. Kyllä nyt tulee liesuttua kaupungilla. 

Kananmunien kanssa on välillä harmia kun on sattunut olemaan pilaantuneita. Nyt jo osaan varautua, että on ainakin yksi varalla, jos aion leipoa jotain määräpäivälle. Nyt keitin munan ja vasta sitten kuoriessa sitä huomasin, että oli pilaantunut. Outo musta kohta ja hajukin ihan ällö. 

Joskus pitää joku lääkepilleri puolittaa ja yleensä ne menee leikkurilla hyvin, jos ei käsin saa nätisti. Nyt sattui kohdalle sellaisia kärpäsen papanan kokoisia pillereitä ja ovat vielä haperoita, joten osa tahtoo mennä hukkaan. Nämä tuli lääkevaihdossa ja pitää seuraavalla kerralla pyytää vaihtamaan isompiin. Edelliset vastaavat oli isompia ja hyvin sain ne käsin puolitettua. 






2 kommenttia:

  1. Onpas mojova annos! Kyllä tuolla nälkä lähtee ;) Miten voi olla pilaantuneita kananmunia kun ne nykyään normaalisti säilyy niiiiin kauan, ihan ikuisuuden mun mielestä. - KristiinaS -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että niissä munissa on joku hiusmurtuma ja sitä kautta lähtenyt pilaantumaan. Juurikin tuo pitkä säilyvyys tekee sen, että muutamassa viikossa ehtii mennä piloille. Kyllähän munat säilyy hyvänä helposti yli kuukauden, mutta kaupoissa näyttää olevan päiväystä jäljellä parisen viikkoa. Yleensä kaupassa kurkkaan rasiaan ja katson, ettei ole rikkonaisia munia. Niitäkin on sattunut kohdalle turhan usein.

      Poista