lauantai 14. toukokuuta 2022

Kotivaralle käyttöä

Joskus iskee karma kun on huolimaton ja laiska. Viime tiistaina loikoilin sohvalla selkä paljaana ja sain vähän kylmää. Sittenpä ei enää paljon käveltykään kun vessareissukin tuotti vaikeuksia. Mullahan on ollut ennenkin alaselkä kipeä kun olen saanut vetoa esim tänne muuttaessa kun puhelut piti hoitaa ulkona ja yritin puhua parvekkeen ovien välissä talvella. Nyt sitten en laittanut vilttiä selän peitoksi sohvalla loikoillessa ja sepä sitten kylmetti selkää, vaikka huoneessa ei kyllä muuten ollut kylmä. 

Nyt on sitten viides päivä kun liikkuminen sattuu enkä ole käynyt ulkonakaan edes roskapussia viemässä. Tänään sitten luovutin ja laitoin ensin kuumaa vettä limupullossa lämmittämään selkää. Ei mitään apua. Sitten otin yhden Buranan ja odottelin pari tuntia, ei vaikutusta. Äsken otin yhden Para-Tabsin ja odottelen, josko auttaa. Mulla noissa särkylääkkeissä lukee toisessa (omat kirjoitukset) "aiheuttaa verenvuotoa" ja toisessa "käy maksan päälle". Olen saanut nuo reseptit aikoinaan hammasleikkaukseen ja siksi kahta lajia, että sivuvaikutukset jakautuisivat. 

Viiden päivän kotona olo on saanut kaivelemaan pakastimen perukoita ja niinpä otin sieltä loput karjalanpiirakat ja viinerit ja paistoin ne.  Makaronia on  ja laitankin kohta kunnon jauhelihakastiketta tomaattisoseella maustettuna. Jauhelihaa on pakastimessa valmiiksi paistettuna sipulin kanssa, joten kastike on nopea valmistaa. 

Kotivaraa on näköjään aika pitkäksi aikaa kun vielä on pari kananmunaa, juustoa, riisiä, luumuja, rusinoita, mehua ja pakastimessa valmistakin ruokaa. Muutama pilttipurkkikin on varalla. 

Toivottavasti pääse maanantaina jo liikkumaan ulos asti. Kamppiin kyllä yritän, jos vaan kykenen. 

Edit tiistaina: Enpä päässyt vielä Kamppiin. Ehkä yritän tänään lääkkeiden avulla apteekkiin ja kauppaan.4 kommenttia:

  1. Kotivaraa minäkin välillä syön kun laiskottaa kauppaan lähteä. Ja hyvähän se on vanhemmasta päästä pois syödä ja varata taas tuoreempaa jemmaan. Piltipurkkeja mullakin muutama kun oli tuota hampaiden poistoa niin soseet oli helppo hampaattoman syödä. Nyt on jo uudet legot suussa.

    VastaaPoista