lauantai 28. marraskuuta 2020

Muisteluhetki 60 vuoden taakse

 Poikkesin tänään kävelylenkille Kaapelitehtaan ympäristöön. Olin aikoinaan siellä töissä useammalla osastolla. Nyt kun siellä on se Tanssintalon rakennustyömaa, niin jouduin kiertämään toiselle sivustalle, missä oli entinen työntekijöiden sisäänkäynti. Siihen porttikonkiin olikin tullut uusi kahvila ja sinnehän piti poiketa. Olikin oikein avarat tilat ja henkilökunta mukavaa. Meitä asiakkaita olin minä ja yksi muu. 

Kahvilan yhteydessä oli Kaapelitehtaan info ja Postin lokeroita sekä myyntituotteita, joita en kuitenkaan enempi tarkastellut. Ovensuussa oli tarjolla maskeja ja käsidesiä. Käsidesiä oli myös tiskillä kahdessakin paikassa. Harmi vain kun korona nyt rajoittaa entistä enemmän ja tämäkin kahvila toimii ensi maanantaista alkaen vain take away. Täällä olisi ollut väljät tilat kahdessa kerroksessa tavata tuttuja. 

Tuon kahvilan kohdalla oli silloin muinoin vahtimestarin koppi. Työntekijöille tehtiin tarkastuksia siinä ja kassit katsottiin sekä vähän vaatteita ettei viedä talon tavaraa kotiin. Porttikongin lähettyville tuli aamulla pikkubussi, joka vei lapsia päivähoitoon Lauttasaareen. Työajan päättyessä lapset tuotiin taas portille. Tämä tietty sopi vain päivävuorolaisille, iltavuoron ajaksi piti olla muut järjestelyt. 











2 kommenttia:

  1. Just tommosessa väljässä kaffilassa oltais voitu istuksia ja vaihtaa kuulumisia. Tietysti hyviä leivonnaisia tms. nauttien. Tää on niin . . . en kirjoita mitä . . niin monet joutuu tiukalle tai konkurssiin tai työttömäksi tai nälkäiseksi tai . . .
    Onneksi me ollaan eläkkeellä niin ei ole noita uhkia. Tässä vaan on liikaa aikaa pyöritellä asioita omassa päässään, ja syödä puputtaa herkkua jos toistakin. Jos tämä joskus loppuu niin vyöryn läskeineni ovesta ulos, jos mahdun;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua kans harmitti ihan tavattomasti kun tuo olis ollut just hyvä tapaamispaikka korona-aikana. Ois voinut pieni porukka istua vaikka 5 metrin välein ja jokainen omassa pöydässä. Jutustelukin olisi käynyt kun tuolla ei ollut musiikkia pauhaamassa.

      Poista