perjantai 12. heinäkuuta 2019

Päivä hautausmaalla

Ystävän kanssa oli sovittu, että mennään ortodoksihautausmaalle etsimään yhtä hautaa. Kun emme omatoimisesti hautaa löytäneet, niin pyysimme apua hautausmaan henkilökunnalta. Ystävällinen henkilö kävi etsimässä tiedot huoltorakennuksen tiloista tietokoneelta. Hautausmaan varsinainen toimistohan on Liisankadulla. Saimme kartan haudan sijainnista, mutta vielä piti pyytää apua puistotyöntekijältä ja niin oikea hautapaikka löytyi. Haudan sijainnin tunnusmerkkinä ollut koivu oli ilmeisesti kaadettu kun haudan vieressä ei ollutkaan koivua.

Kun oli jo lounasaika, niin menimme luterilaiselle hautausmaalle katsomaan löytyikö siellä oleva ravintola, josta olin kuullut. Ravintola  oli huoltorakennuksessa, mutta kovin vaatimattomasti esillä. Pieni teksti ikkunassa ja kyltti ulkopuolella, ovikin ihan varaston oven näköinen. Sisällä kyllä oli ihan reilun kokoinen ravintola, jossa voi lounastaa ja siellä voi myös järjestää muistotilaisuuksia. Ruuat valmistavat itse. Söimme lounaan ja oli ihan positiivinen kokemus. Täytyy käydä useammin.

Kun lounastamisen jälkeen erosimme, niin samalla minua vastaan tuli "vanha tuttu", sukututkimusystävä, jonka kanssa olin viestitellyt pari päivää sitten. Hän oli menossa hautausmaalle etsimään sukulaisen hautaa. Niinpä palasin takaisin ja yhdessä menimme hautausmaan toimistoon saamaan haudan koordinaatit. Hauta löytyi helposti. Kiertelimme vielä katsomassa veljeni muistolaatan, appivanhempien haudan ja tuttavani toisen sukulaisen haudan. Kävimme myös Kekkosen ja Koiviston haudalla.

Hautausmaakierroksen jälkeen menimme Lapinlahden Kahvilaan kahvittelemaan ja istuimme hetken aikaa ulkona nauttien lämpimästä kesästä. Kahvilan henkilökunta oli tosi ystävällistä ja kävi  kysymässä ulkona istuvilta, että jos joku vielä olisi halunnut käydä vessassa ennen kahvilan sulkemista. Teimme alueella kierroksen ennen kotiin lähtöämme.

Koko tähän reissuun oli aikaa kulunut yli 6 tuntia, mutta mikäpä  oli ollessa kun oli sopivan lämmin ilma eikä tuulikaan liian kova. Pieni pilveily välillä oli ihan mukavaakin. Kiitos, ystävät mukavasta seurasta!4 kommenttia:

 1. Olitpa reipas ulkoilija, kuusi tuntia kahvitaukoineen on työpäivää vastaava!�� Tuo Koiviston kartta saa minut hiljenemään ja ajattelemaan maan suuruutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Ja meikäläisen jaloille oli aikamoinen suoritus kun jo alkumatkasta pohkeita pakotti.

   Poista
 2. Tuo onkin ollut oikein mukava päiväretki, sekä henkisesti että fyysisesti. Pitäis ja pitäis Hietsu ja Malmi kiertää ajan kanssa. Pitäisköhän ottaa eväät mukaan, ei Malmilla mitään ruokataukopaikkaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malmin hautausmaalla on myös ruokala. En ole siellä koskaan käynyt, vaikka aikomus on ollut.

   http://www.gaius-saatio.fi/lounaslistat/

   Malmilla on myös "Kuolleiden kirja -kävely: Elämäntarinoita Malmin hautausmaalta" -tapahtumia. Niihinkin voisi osallistua jos/kun saisi aikaiseksi.

   Poista