tiistai 8. tammikuuta 2019
Piimää ja kaakaota
Löysin netistä suklaakakkuohjeen, jossa oli käytetty myös piimää. Sitähän piti kokeilla kun minusta oli erikoista, että piimäkakkuun laitetaan kaakaota. Ohje oli 3 kananmunalle, mutta kun minulla oli munia vain kaksi, niin mittailin muut aineet sen mukaan. Ensiksi otin voin/voimariinin pehmenemään ja vähän avitin mikrossa, mutta sepä suli vähän liikaa enkä voinut vatkata sitä sokerin kanssa. Niinpä vain sekoitin kaikki aineet ja kaasin taikinan vuokaan. Paistoin ohjeen mukaisesti sen 45 minuuttia ja kokeili varvulla, että vaikutti kypsältä. Vahingosta viisastuneena (edellisen kerran kumosin kakun heti kuumana ja sen korkea kohta tiivistyi vähän rumasti) annoin kakun jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin kumosin sen. Hiukan piti jo maistaa ja onkin oikein hyvää ja pehmoisen kuohkeaa. Tämä näyttää olevan helppo onnistumaan, joten tätä teen toistekin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää makoisalta. Kiitos, kun jaoit ohjeenkin!
VastaaPoistaKiitos! Kerropa, jos kokeilet itsekin.
Poista