lauantai 22. syyskuuta 2018

Vanhoja muistellen

Ensin pari kuvaa loppuviikon marjareissulta. Käväisin pikavisiitillä Kokkolassa ja sain ämpärillisen puolukoita. Joku outo tauti oli joissakin puolukoissa kun yhdessä kohtaa oli musta pilkku, isompi tai pienempi. En ole ennen sellaista nähnyt. Puolukoita oli ollut paikoitellen runsaasti, mutta hätäiset haravapoimijat olivat haravoineet puolikypsät marjat. Muutamat haravoijat vilkuttelivatkin meille kun ohi ajoimme. Meidän kolmen hengen porukka sai kasaan kuudessa tunnissa yhteensä ämpärillisen, eli aika niukka saalis.

Muutoin olen viettänyt hiljaiseloa. Ei ole nyt ollut oikein innostusta mihinkään.Ystävä, rouva A kävi kylässä ja toi (9 kk) myöhästyneen synttärilahjan ja vastapainoksi "joulukortin" etuajassa. Molemmat lahjat oikein mieluisia.  Kiitos, ystäväiseni, ihanista lahjoista.

Synttärilahja oli kiva Arabian 100-vuotis juhlien muki.Joulukorttikirjasessa oli kuvia yhteisten vuosiemme tapahtumista ja reissuista.
Kansikuvassa ilmeisesti yritän pyyhkiä roskaa silmästä.
Sitten muutama kuva interreil-matkasta
Jossain majapaikassa istutaan ikkunalaudalla, minä yöpaidassa. Kuva näköjään kääntynyt. 
Välillä otetaan rennosti.
Toisinaan taas on tarkkaa puuhaa. Rahojako lasken ja kaveri solmii kengännauhojaan. 
 


 
 


4 kommenttia:

 1. Onnittelut mummu myöhäseltä! Aivan ihanan mukin sait!��
  Hämeessä puolukoilla oli tuota vaivaa jo 2013 kun viimeisen kerran ukko niitä pystyi poimimaan, sitä silloin ihmettelin monelle paikalliselle naapurille mutta he eivät olleet huomanneet mitään vikaa. Oli siis paras olla hiljaa kun tuntui että, taas minä "marajan" tyhjänpäiväisestä. Aurinkoista syksyä sinulle!☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista. Mukavahan niitä on saada myöhäänkin.
   Minä vähän leikkelin noita "merkittyjä" marjoja ja joku ötökkä niihin on kaivautunut, vaan oli niin pieniä pisteitä, että ei saanut selvää. Poimin pois ne mitkä huomasin.

   Poista
 2. Ihanan muistokuvakirjan oot saanut. On todella hienosti ajateltu. Ja kiva ku on vielä ystävä tallessa.
  Ei kai sama ötökkä puolukoita syö kuin niitä tyrnimarjoa sielläpäin? Tyrnisato on jäänyt olemattomaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli 40 vuoden ystävyys on kyllä arvokas.
   Ai, tyrnimarjoissakin voi olla ötököitä. Ei uskoisi, kun ovat niin happamia.

   Poista