keskiviikko 22. elokuuta 2018

Jalat kastui

Aamulla tiskailin kaikessa rauhassa kun huomasin, että sukat tuli märiksi. Luulin ensin, että oli roiskinut vettä lattialle, mutta sitten huomasin, että vesi tuli tiskipöydän alakaapista. Äkkiä vesihana kiinni ja pyyheliinoilla kuivaamaan vedet pois. Vesi näytti tulevan tiskialtaan poistoputken liitoksesta, joka oli jostain syystä löystynyt. Yritin saada liitoksen kiinni, mutta kierteet ei pitäneet.

Kun ei oma-apu onnistunut, niin etsin isännöitsijätoimiston sivuilta  huoltoyhtiön tiedot ja laitoin viestiä. Sain kohta ilmoituksen, että viestini oli siirretty huoltoyhtiölle ja että voisin kiireellisissä tapauksissa vastaisuudessa ottaa yhteyttä suoraan huoltoliikkeeseen. Nyt ihmettelen, että miksi ilmoitukseni meni ensin isännöitsijälle, vaikka laitoin sen kiinteistöhuollolle. Ja mikä sitten on huoltoyhtiö ja mikä huoltoliike. Epäselvä informaatio teettää turhaa työtä. No, väliäpä tuolla, jos homma hoituu.

Onneksi olin tiskaamassa käsin. Tiskikone olisi työntänyt kuumaa vettä vähän kauemmin aikaa sinne allaskaappiin. Onneksi myös allaskaapin seinän ja pohjan liitokset on tiiviit eikä vettä päässyt kaapin alle.

3 kommenttia:

 1. Tossa kohdassahan ei kierteitä taida ollakaan. Putki liikkuu itsekkeen ylös/alas sinne jonnekin syöverein, oon huomannu ku oot putken mutkia puhdistanu.
  Miten tässä sulla sit lopulta kävi? Tuliko joku joskus paikalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on kierteet siinä nipallisen osan kohdalla ja sisällä on erillinen tiivisterengas, jonka pitäisi puristua putkien väliin kun nipallista osaa kiertää. Minä en saanut millään konstilla kierrettyä osia tiiviisti.
   Kun olin odotellut pari päivää, niin laitoin uuden ilmoituksen huoltoyhtiöön. Seuraavana (tai sitä seuraavana) päivänä tuli reipas nuorimies ja kiristeli osat paikoilleen. Sanoi, että "nämä ajan kanssa löystyy". Hm... eli pitänee seurata. Laitoin nyt muovirasiasta kipon liitosten alle ja toisen kipon putken läpivientikohdan päälle, että jos rupeaa vuotamaan, niin huomaan nopeammin, toivottavasti.
   Vanhoissa taloissa on ollut kunnon kierteet ja hampputiivisteet. Niitä on voinut helposti itsekin kiristää puhdistuksen jälkeen. Nää uudet systeemit on ihan rimpuloita.

   Poista
  2. Ahaa, no onpas pienen näköinen kierreosa, niiku ettei siihen montaa kierrettä sovi, nipasta vähän tuumailin että siitä pitää kiertää mutta... Mulla on ne tiivisteet vähän kulahtaneet, tarvii varmaan pyytää talkkaria vaihtamaan ne. Kunhan muistan...

   Poista