lauantai 12. toukokuuta 2018

Viikon varrelta

Kävin pienen tripin etelämpänä kesää katsomassa. Rooma-Sorrento-Napoli-Capri-Amalfin rannikko-Rooma. Ilmat suosivat mitä parhaiten.
Hotelli Zi Teresa Sorrentossa  oli mitä parhain. Huoneet olivat isot ja siistit, palvelu pelasi ja ruoka oli hyvää. Sorrentossa käsin teimme kokopäiväretkiä bussilla, mikä kyllä kävi istumalihaksien päälle, samoinkuin kävely vuoristorinteillä.
Roomassa teimme pienen kaupunkikierroksen ja sitten Vatikaanissa museokierroksen ja Pietarinkirkkoon katsauksen. kierrokset  kesti useamman tunnin ja oli aika rasittava.
Reissun aikana piti juoda paljon ja vettä olikin saatavana myös bussien kuljettajilta.  Kun Helsingin lentoasemalla vesipullo maksoi 4 eur, niin Italiassa bussikuskeilla ja kaupoissa hinta oli yleensä 1 eur/plo. Ravintoloissa vesi maksoi yleisimmin 2 eur/plo.
Ruoka oli hotelleissa hyvää, mutta katuvarsien ruokapaikoissa vaihtelevaa. Muutaman kerran tarjoilija toi pyytämättä leipäkulhon pöytään ja siitä sitten myös laskutettiin, jos oli leipää ottanut. Annokseen yleensä kuului vain esim lihaviipaleet ilman lisukkeita eli perunat ja vihannekset piti tilata erikseen ja lisämaksusta tietenkin. Jopa ketsuppi oli maksullista eräässä paikassa.
Kotiin palattua viime yönä, oli mukavaa kun täälläkin oli ilma lämmennyt ihan kesälukemiin asti.







12 kommenttia:

  1. Niin ihania kuvia, matka etelään teki varmasti hyvää jokapäiväisen sateen katkaisten. Uskomatonta tuo ruuan hinnoittelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sää, paljon kiinnostavaa ohjelmaa ja hyvä seura takasivat mukavat matkamuistot.

      Poista
  2. Ihana matka on ollut sinulla ja varmasti jäi mukavia muistoja mieleen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan. Kuviakin otin paljon, mutta en jaksanut tähän niitä enempää laittaa. Aika väsynyt olo oli vielä koko lauantain.

      Poista
  3. Matkat on aina mukavia toki sit pieniä haittojakin on kuten raskaat retket, mulla olis varmaan henki pihissyt. Kauniit maisemat on kivoja muistella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on väsyttänyt eilen ja vielä tänäänkin. Jäi äitienpäiväkakkukin kaupan varaan, mitä ei ole tapahtunut varmaan 40 vuoteen, liekö koskaan.

      Poista
  4. Voi jestas! Varmaan ihana reissu! Nyt oli liian kuumaa mulle, siis täällä kotomaassa, nyt kuulemma on jäätävä tuuli? Aamulla ei vielä ollut mutta nyt kuulemma. Aina ilmat laidasta laitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissussa oli oikein sopivat ilmat, mutta nyt täällä kotimaassa on himpun yli mukavuusrajan. tosin viilenevää on luvassa ja sadetta. :(

      Poista
  5. Kiva katsella ja lukea sinun reissusta. Ulkomailla on kiva käydä,mutta kyllä kotiin on vaan mukava tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä koti on aina koti ja oma sänky paras, vaikka hotelleissakin oli hyvät sängyt.

      Poista
  6. Niin ihania kesäkuvia! Reissut on mukavia muistoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissut ja muistot on mukavia, mutta heti en jaksais lähteä toiselle samanlaiselle.

      Poista