sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Orkideat kukkii

Ainakin näyttelyssä, jossa kävin eilen. En kyllä ostanut yhtää kukkaa itselle, ihailin vaan niitä ihmeen kauniita kukkia. Kyllä orkideoissa on sitten monenvärisiä ja monen mallisia kukkia. Samalla söin siellä mustajuurikeittoa. Jotenkin tuntuu, että näihin pimeisiin päiviin sopii lämmin keitto hyvin.

Kotimatkalla odottelin kadunylitystä ja katselin entisen Suomi-yhtiön rakennusta ja lapsikuviota sen seinässä. Kyllä ennen on osattu rakentaa monivivahteisia rakennuksia, ei mitää suoria elementtiseiniä.

Tänään en olekaan muuta ulkoillut kuin kävin ruokakaupassa ennenkuin alkoi sataa ropisemaan. Valitsin vaan vähän huonon ajan kun ratikka oli täynnä laivalle menijöitä ja kaikki ei mahtuneet kyytiin. Tosin sitten seuraava ratikka ehti tulla perään ja körötteli puolityhjänä.
 
 

14 kommenttia:

 1. Jep, ennen osattiin rakentaa ja koristella. Miten ne kaikki krumeluurit pysyykin seinissä vielä kiinni.
  Just kirjoitin samasta asiasta ihmettelyä satunNaisen blogissa, siellä kun oli matkakuvia mm. Pietarin kirkosta. Upeata, upeata.
  Kauniita ovat nuo kukatkin, mulla just kohta taas aukeaa kukka ja toinen sitt vähän myöhemmin. Ahkerasti on tämä yksilö kukkinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisilla orkideat kukkii uudelleen ja uudelleen. Mulla ne pikkuhiljaa nuutuvat muutaman vuoden kunnes heitän pois. Kerran sain Madeiralta tuodun orkidean kukkimaan monta kertaa, mutta sitä pidinkin talvella elmukelmuun käärittynä itäsuunnan ikkunalla.

   Poista
 2. Ihania kuvia orkideoista. Minulla ainoana kukkana tällä hetkellä pitsilehti, ei tuu suru jos sattuu kupsahtamaan mökkireissun aikana.
  Hesassa on paljon hienoja taloja joissa hienoja koristeita, yksin ei pitäisi niitä kulkiessaan tiirailla tai kopsahtaa liikennemerkkiin. Pitäisi olla mukana kaveri joka vahtii sitä kulkemista siinä vierellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pysähdyin kadunkulmaan. En uskalla paljon seiniä tiirailla kävellessä kun jalkaan vielä vähän sattuu epätasaisella kävellessä enkä halua uusia murtumia.

   Poista
 3. Kaunista! Nuo ovat sellaisia kukkia, joita EN ole koskaan saanut uudelleen kukkimaan vaan ovat pudottaneet lehdetkin pois! Ja aikaa olen kyllä niille yrittänyt antaa uudelleen kukkimiseen ja kastellutkin kaikkien ohjeiden mukaan. Jotkut rakennukset ovat todenteolla kauniita yksityiskohtineen! On nähty vaivaa rakennusvaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina orkideoiden kastelu ohjeen mukaan, eli kerran viikossa upotus, ollut liikaa. Kerran kokeilin kastelua 2 kk välein ja se tuntui riittävän.

   Poista
 4. Upean väristä kukkaloistoa pimeyden keskelle. Minä en edes harkitse hankkivani mitään vaativia kasveja tapettavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkideanäyttelyssä onkin ammattilaisten kasvattamia loistoyksilöitä.

   Poista
 5. Komeita kukkia.
  Ei ole vuosikymmeniin pärjännyt nykyarkkitehdit ja rakentajat noille vanhojen talojen tekijöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan nykylaatikot vedä vertoja vanhoille, kauniille rakennuksille.

   Poista
 6. Kyllä orkidea on yksi kauneimmista kukista mitä on. Ei nykyään ole enää aikaa ja rahaa rakentaa tuollaisia hienoja juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään rakennetaan vähän harakanpesä tyyliin. Ainakin tässä mun uudessa asunnossa parvekkeen lasitus irvistelee ja vesivuotoja on talossa ollut jo ennen muuttoa ja muuton jälkeen

   Poista
 7. Kyllä rakentaminen ja osaaminen kaikkineen sen osalta on mennyttä unelmaa, mutta sikälipä sitä ehkä ihaileekin noita vanhoja taidokkaasti rakennettuja taloja niin suurella innolla.

  Mulla myös orkideat tuppaa kuolemaan, eivät kai tykkää vedosta (kukapa siitä tykkäisi) ikkunan äärellä ja muissa paikoissa jäisi taasen ilman valoa. Mutta kyllä nuo näyttelyorkideat ovatkin todella upeita.

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi noita vanhoja rakennuksia on vielä jäljellä.

   Poista