perjantai 16. elokuuta 2013

Ulkona syömässä

Kun kutsuttiin grillijuhliin ja kuljetus toimi ovelta ovelle, niin mikäs siinä oli lähtiessä. Poikanen oli grillimestarina ja äitimuori vain istui ja odotti valmista pöytään. Toki siinä piti ihastella nuorenmiehen uutta hankintaa eli kaasugrilliä ja sen (grillin) monia toimintoja. Possupihvit röstiperunoilla ja nyyttivihannekset pippurikastikkeen kera olivat pääruokana. Jälkiruokana kahvia ja jäätelöä grillatun banaanin kera, höysteenä vielä loraus likööriä eli autottomien juomaa kuten poikanen sanoi. On kyllä mukava nähdä, että nuorimies on innostunut ruuanlaitosta eikä tarvitse syödä pelkkää kaupan maksalaatikkoa, joka sekin on kyllä hyvää, ainakin rusinoiden kanssa tehty.
Sääkin lopulta suosi, vaikka alkumatkasta rippasi vettä, mutta lopulta aurinko paistoi ja lämmitti ihan passelisti.



22 kommenttia:

  1. Vesi kihahti suuhun lueskellessani poikasesi menyytä.
    No, eipä hätiä mitiä. Aiomme mennä pimeäpiknikille navetan taakse Vilpolaan. Grillaamme makkaraa ja juomme kaffia.
    Kynttilääkin aiomme polttaa.
    Jaksais vaan pysyä hereillä pimeään asti. Nyt helottaa aurinko vielä ainakin 1/3:s osa terältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, pimeäpiknik navetan takana. :D
      Täällä meni aurinko juuri jonnekin metsän taa. Hapankorppu 1/4 juustoviipaleen kanssa saa nyt riittää mun iltapalaksi

      Poista
  2. Vaude mitä herkkuja. Kyllä on sinulla ollut hieno päivä.
    Kyllä minäkin tänään ihan hyvin olen syönyt, siis sillälailla arkipäiväisen hyvin. Viimeksi äsken söin korpun rasvattoman maidon kanssa. Ihan hyvältä maistui, muttei paljon kannattaisi mainita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä arkiruokakin voi olla hyvää. Minä laitoin eilen kesäkeittoa ja tykkäsin siitä kovasti. Korputkin on hyviä. Mulle ne tuo mieleen lapsuuden ja isän. Kun äiti oli poissa (työasioissa), niin isä osti korppuja. Jos minä joskus haluan oikein herkutella, niin laitan sokerikorpun päälle voita ja hilloa ja sitten toppaan sitä maitoteehen. Ah..

      Poista
  3. Poikasen kokkailutaidoista nauttineena voin sanoa että olen melkein kade :-) Terkkuja poikaselle ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielellään poikanen kokkailee vieraillekin.
      Terveiset menee perille.

      Poista
    2. Ehkäpä vielä joskus menemme taas maistelemaan grillattuja banskuja poikasen tykö :-)

      Poista
    3. Kyllä varmaan mennään. Poikanen tykkää kun käy vieraita.

      Poista
  4. Tuollaiset poikaset ovat mukavia, eikö vaan! Vaikka kyllä me äidit rakastamme kaikenlaisia poikasia, omia ja muidenkin.

    Poikanenkin oli varmasti onnellinen, kun sai puolestaan kestitä äitikkää luonaan. Joskus äitienkin pitää suostua palveltaviksi. Se on molemmin puolin terveellistä :)
    Mukavaa pyhäpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän kaikki poikaset on mukavia ja rakastettavia.
      Tuo minun erityinen (44v) poikanen tuppaa jo vähän päsmäröimään äitimuoriakin. "nyt laitat sen tietokoneen turvan ajantasalle", "muista sitten antaa akun tyhjentyä välillä, niin kestää kauemmin". :=)

      Äitini sanoin: mukavaa on kannon katsoa kun vesat heiluu.

      Poista
  5. On sulla ollut oikea lellipäivä ja paras kokkikin vielä ruokaa laittamassa. Ihanaa että nautit olostasi, kepukoista huolimatta.
    PS. Kantsuja on tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, kantsuja. Pitää sit ostaa oikeaa kermaa ja hyviä perunoita.

      Poista
  6. Namskis mitä herkkuja oot saanut. Kiva poikanen sulla ku tuolleen hoitaa sua.
    Vai oot sitten jalkavammainen. Sitä se mun uneni tiesi . . . Voi kurjuus että noin piti sattua.
    Ja olis ollu tosi kiva ku oisit saareenkin tullu, ei oo kyläilijöitä tänä kesänä ollut. Noh, onhan se kesä vuodenkin päästä, toivottavasti.
    Mä saareilen vielä syyskuun puoleen väliin mutt sitt tuun kyll heti katsoon sun uutta kotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän harmittaa etten sinne saareen ehtinyt kun olis ollut lämpimiä ilmojakin, mutta aina ei kaikki onnistu suunnitelmien mukaan.
      Tervetuloa käymään heti kun ehdit.

      Poista
  7. Nälkähän tässä tuli, kuvia katsellessa, oli oikein myrna -kahvikupitkin! Mitenkä sinä ja jalkasi voinette?????

    VastaaPoista
  8. Nuo Myrnat on vanhaa perua mun kummitädiltä. Annoin poikaselle kun muutti omaan asuntoon.
    Jalka paranee hiljalleen, mutta edelleen sattuu kävellessä, joten ilman keppejä ei ole ulos asiaa. Toisaalta nilkkatukea pitää käyttää vielä pari viikkoa, joten ehkää siinä ajassa tapahtuu edistystä.

    VastaaPoista
  9. Mä olen kanssa loukannut jalkaani, jo toukokuussa, harppasin tikkailta liian ylhäältä takaperin pois, mistäs mä muistin, että vielä yksi tikas olisi ollut....ja nyt pohjetta on ultrattu ja hoidettu, luita kuvattu ja odotan nyt pääsyä uusiin tutkimuksiin...aivan kuin nivelsiteitä olisi vialla jossain tai jalassa jotain rikki pohkeessa ja polvenvieressä...palautin kyynärsauvat ja nyt ottaa tosi kipeää liikkuminen...arvaa vaan onko asuntoni kahdessa kerroksessa, huokaus. Voi että, en ole kovinkaan tästä toimitellut, sisareni niin huolestuvat, toivon, etteivät nyt just käy lukemassa tätä, heh. Istuminen ei tee hyvää, jos ei käveleminenkään, saatikka fillarointi, nukkuminen pätkittäistä. Nilkutan välillä. Polvi oli kunnossa, lupasinkin teettää t-paidan, jonka selässä lukee: suuvärkki ja polvet kunnossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin tuon sun harppauksen. Onpas sun paraneminen kans hidasta.
      Minä muuten kerran Linnanmäen Vekkulassa reväytin jonkin lihaksen takakankusta (onko etukankkuja) ja se oli kipiä ainakin puoli vuotta.
      Just tänään luin netistä, että jossain pyöräkolarissa oli joku nainen saanut pyöräntangon reiden läpi, mutta oli vaan valitellut olkapäätä. Minä nyt valittelisin vasenta peukaloa vaikken ole sitä satuttanutkaan, on muuten vaan nivel kipiä.

      Poista
    2. Mulla on keppikävelyssä kipeytyneet peukalot ja etenkin "peukalotyvet" ja vielä viime viikon puolivälissä opikean käden pikkusormikin eli kaikenlaista harmia noista kepeistä onkin.

      T: merja

      Poista
    3. Peukalon tyvinivel se mullakin kipeytyi.

      Poista
  10. heh, mullakin on 1 nivel kipeä keskisormesta (vaikka en olekaan sitä liiaksi kohotellut kenellekään), tuli mieleeni, että näinköhän nivelrikko? alkaa, on ihan kosketusarka? Joo, hitaasti alkoi harppauksen jälkeen pahenemaan ja nyt ei tahdo kyllä parantua ollenkaan. Tuo muuten, siis tuo peukun nivelen kipu on pahempi kuin mun keskisormen, keskisormea voi pitää pystyssä mutta peukkua tarvitaan KOKO ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukaloahan tarvitaankin kaikkien sormien kaverina kun ottaa jostain kiinni. Jonkin muun sormen puuttuminen ei niin paljon haittaa, mutta peukalo pitää olla.
      Mulle on joskus kerrottu, että nivelrikko tulee sormen kärkiniveleen ja reuma tulee sormen tyviniveleen. Nivelrikon ensimmäinen oire on kuulemma, että tavarat alkaa tippua käsistä. Kulumaa/nivelrikkoa mulla onkin, mutta reumaa en tahdo, en.

      Poista