keskiviikko 28. elokuuta 2013

Isoja laivoja

Eilisellä kauppareissulla pysähdyin ottamaan pari kuvaa laivoista. On ne kyllä isoja. Jäin myös miettimään, että miten ne voivat olla noin paljon vedenpinnan yläpuolella etteivät kaadu. Vai onko siellä vedenpinnan alapuolella vielä montakin kerrosta. Silloin kyllä pitää olla jo melkoisen syvä satama, ettei paatti tartu pohjaan kiinni.
Ensimmäisen kuvan laiva lienee risteilyalus, joka on Länsisataman päässä tallinnanlaivojen takana. Näyttää ihan kuin laiva olisi uinut parkkipaikalle asti.
 Toinen laiva on tallinnanlaivojen etupuolella. Siellä oli ilmeisesti jotkin pelastusopastukset menossa kun kuului koväänisistä ohjeita.
Jonain päivänä pitää mennä satamaterminaaliin oikein sisälle tutustumaan
 10 kommenttia:

 1. Valtavan suuria nämä nykyajan laivat. On siellä alhaalla autot ja niitäkin on paljon, mutta onkohan pohjassa myös jotain raskasta painoa? Kerro, jos selviää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tämä Emerald princess on risteilyalus niin ei varmaan autoja ole paljon risteilyillä, en tiedä. Netistä löysin tiedon, että "suurin syväys 8,0 m". Matkustajia mahtuu 3114 ja miehistöä 1200. Laivan suurin pituus 290 m, eli monen kerrostalon kokoinen. Kerrostalokortteli liikkeellä, heh.

   http://fi.wikipedia.org/wiki/M/S_Emerald_Princess

   Poista
  2. Ja ihmisiäkin on melkein pikkukaupungin verran. :)

   Poista
 2. Valtava laiva!
  Pelottaisi matkustaa sillä, koska "kaatuuhan ne valtamerilaivatkin!"
  Onkohan minusta tullut arkajalka??
  Toivottavasti siihen pääsee tutustumaan siellä satamassa. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muakin vähän hirvitti kun näin noi laivat läheltä ja kuinka kapeita ja korkeita ne on. Ennen olen vaan marssinut terminaalista laivaan enkä katsonut laivaa tarkemmin. Sekin tietysti vähän vaikuttaa kun aikoinaan olin Silja Europalla siellä merellä kun Estonia upposi. Siitä jäi pieni8 kammo kun näki niitä pelastuslauttoja siellä meressä.

   Poista
 3. On sinulla katseltavaa kauppareissullasi.
  Samaa olen minäkin ihmetellyt......, että miten nuo voi pysyä veden pinnalla :O
  Mukavaa viikonloppua Anitta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa.
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Johan on Emerald Princessillä kokoa :o Vieressä saattaa tuntea itsensä muurahaiseksi.
  Etsin ajankulukseni pari linkkiä mistä löytyy tietoa miksei laivat kaadu. Ensimmäisessä linkissä on erään aluksen piirustukset. Vesirajan alla on köli. Sama idea on niin pienissä kuin isoissa laivoissa. http://elma.elka.fi/ELKA/materiaali/PIIRUSTUS_MAT/2424_33_4317_2-00033_000948_004317.jpg

  Seuraava linkki paljastaa miten alus välttyy raapimasta pohjaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Syväys

  Eikä pidä luulla että tietäisin laivoista enemmänkin. Tiedän niistä yhtä paljon kuin kissa tietokoneesta. Puolisko on kertonut yhtä ja toista ja sitä kautta on jäänyt mieleen sopivia sanoja hakuja varten :)

  VastaaPoista
 5. Aika jänniä tietoja noissa linkeissä.
  Mitenkähän paljon se kissa tietokoneesta tietääkään. Eihän sitä tiedä. :)

  VastaaPoista