tiistai 6. elokuuta 2013

Murtumahan siellä

Kun niin moni patisti lääkäriin, niin lopulta soitin terveyskeskukseen "kun pitäis resepti uusia ja jalkakin on vähän kipeä". Reseptin kanssa käskettiin tulla "reseptinuusimisluukulle", mutta varmuuden vuoksi sain ajan lääkärillekin " kun on tuossa yksi akuuttaika, jos heti ehdit". No ehdinhän minä taksilla. Kiva lääkäri uusi reseptin, katsoi jalkaa ja kylkeä, antoi särkylääkereseptinkin ja laittoi Marian sairaalaan kuvauksiin. Röntgenkuvauksen sai heti, ei ollut jonoa. Kun kuvissa näkyi murtuma, niin akuuttipäivystykseen odottamaan toimenpiteitä. Siellä saikin odotella pari tuntia, jona aikana mun edellä pääsi pari jonotusihmistä kiireisempien väliin. Sitten tuli mun vuoro ja nuori kiva lääkäri tutki jalkaa, väänteli eri asentoihn, katsoi vielä rtg-kuvia ja totesi, että on "stabiili murtuma, joka ei tarvitse kipsausta, nilkkatuen vaan". Neljä viikkoa pitää tukea pitää ja kyynärsauvoilla keventää. Varatakin saa jos kärsii astua. Ja jos en palauta kyynärsauvoja lokakuuhun mennessä, niin aikoivat laittaa laskun perään.  :)

Vaan oli muuten hankalaa kyynärsauvojen kanssa roikottaa kauppakassia. Nyt on pakko keittää päiväkahvit ja oikaista sohvalle.

15 kommenttia:

 1. No nyt on sitten toiveita paranemisesta, kun on sauvat ja tuki ja lääkekuuri.
  Reppu on hyvä sauvojen kanssa (ja muutenkin).
  Huilaile rauhassa ja nauti kesästä!

  VastaaPoista
 2. Juu. Nyt pääsee luu paranemaan. Apteekkiin en vielä päässyt kun ei sattunut matkanvarrelle. Reppu pitänee hankkia, se on hyvä muutenkin. Monilla tutuillakin on reppu käytössä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun menit lekurille! Reppua minäkin suosittelen kauppakaveriksi. Oikein paljon paranemisterveisiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, LeaP! Toivottavasti ei tule takapakkia.

   Poista
 4. Oi, oi! :)
  Pikaista paranemista!!!
  Onneksi on sinulla noita "vale"-lääkäreitä, jotka kehottavat lääkäriin menemään. ;)

  VastaaPoista
 5. No, ei ollut kyllä tarkoitus tuohon oi, oin perään nauruhymiöö laittaa. :(
  Taitaa olla paras tämän mummun mennä oikoosiin töihin (so. nukkumaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa! Ymmärsin, että olit ajatellyt hymiöidä tuota valelääkäriä.

   Poista
 6. Hyvä kun uskoit valelääkäreitä ja menit sinne kuvattavaksi. Nyt sitten vaan parantelet koipea! Saitko saikkua ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepoa vaan määrättiin, mutta Kela ei maksa päivärahaa, joten omaan piikkiin menee. :(

   Poista
  2. No voi hitsi, olisit vaatinut saikkulappua ;-)

   Poista
  3. Taitaa olla samantapainen murtuma kuin miulla oli pari vuotta sitten. Tommoisen lastan ja kepakot ne miullekin antoi ja yöksi sai ottaa lastan kokonaan pois mikä oli ihan kiva eikä hautonut turhaan yöllä.

   Poista
  4. Ai, sullakin on ollut tämmönen. Yöksi minäkin saan ottaa tuen pois. Kyllähän se muovilasta hautoo aika lailla näillä keleillä.

   Poista
 7. Hyvä, että viimein kävit siellä lääkärissä ja nyt sitten tiedetään jalan tilanne ja sitä on helpompi lähteä parantelemaan kun on oikeanlaiset "apuvälineet" matkassa.

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se tästä lähde parempaan suuntaan.

   Poista
 8. Minäpäs hankinkin itselleni oman mustikkajalan elokuun puolenvälin tietämissä ja keppejen kanssa vielä kävelen ulkoilmassa, mutta kotona viiletän jo ilman ja antibiootit minäkin sain ja onneksi jo huomenna loppuu kuuri. Meni Ortonin kuntoutus osaltaa tuon jalan hoivaamiseen ja sitten tietysti tuon niskahartiaseudun joka rasittui kepeillä kävellessä (varsinkin sitä mäkeä ylös-alas).

  T: merja

  VastaaPoista