tiistai 21. toukokuuta 2013

Ihanuuksia näytillä

Selkävaivaisena on ollut hieman hankalaa hoidokkien kanssa, mutta onneksi siiliemo ei pienistä hätkähdä kunhan saa ruokaa nassuun. Ja sitähän menee, ruokaa siis. Milja oli viime yönäkin odottelemassa tyhjän ruokakipon vieressä kun kävin keittiössä juomassa lasin vettä. Niin oli katse anova, että oli ihan pakko pistää vähän lisää murkinaa. Eilen muuten löysin sämpyläni päältä elävän jauhomadon. Lienee pudonnut siihen kun lusikalla lapioin matolaatikosta Miljalle evästä ja oma sämpyläni oli siinä vieressä.

Tänään sitten siivoilin siilin asumusta ja annoin samalla Miljalle sapuskaa. Otin sitten myös poikaset hiukan palluteltaviksi. Silmät ei ole vielä auki, mutta kovasti yrittivät imeskellä sormiani ja tekivät vaahtiksia.

Selkä vaivaa vielä, joten olen päivän viettänyt vaakatasossa, pakollisia liikkumisia lukuunottamatta. Nyt tiedän miksi korkeat tuolit, ei-pehmeät sohvat ja tukikaiteet on selkävaivaisten mieleen.

12 kommenttia:

 1. Myötäelän selkäkipusi kanssa, on tulleet niin tutuksi äkilliset selkäkivut. Osaan kyllä varoa tiettyjä kotitöitä ja äkillisiä ylösnousuja, mutta sittenkään ei aina välty säryiltä.
  Lääkäriltä saa kyllä kipua lievittäviä reseptilääkkeitä.
  Hyvää toipumista. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rosina. Jotain lääkitystä pitää kohta harkita kun ei istuminenkaan meinaa onnistua.

   Poista
 2. miun vauvat on kasvaneet ihan hirveästi :-) kiitos Anitta hoidosta, toivottavasti palluttelu auttaa selkäkipuun ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvat alkaa olla nyt parhaimmillaan ja nythän niitä pitää alkaa käsittelemään päivittäin, että tottuvat.

   Poista
 3. Ihania, suloisia!!!! Kyllä ne ainakin mielialaa parantaa vaikkei selkää parantaisikaan.
  Jos selkäkipu ei yhtään hellitä niin harkitse lääkäriin menoa. Olen ajatuksissa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä pienillä ei vielä ole vatsakarvaakaan.
   Lääkäriä jo kyllä mietinkin.

   Poista
  2. Mene suoraan Töölön kipupolille, siellä saat apua nopeammin. Tulen huomenna iltapäivällä hakemaan hoidokit pois, soitan kun tiedän tarkemmin ajan :-)

   Poista
  3. Nähdään huomenna

   Poista
 4. Paranemisia! Selkälipu on niin viheliäinen vieras, kipulääke pistoksena olisi paras apu, edellyttää lääkäriin könöytymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän pitää ensin varata aika terveydenhoitajalle ja sitten lääkärille, jos terveydenhoitaja niin arvioi. Tosin ajan saa ties milloin. Varmaan pitää harkita yksityistä, jos ei ala yhtään helpottaa.

   Poista
 5. No voi sentään, että pitikin tulla kipeäksi juuri kun olisi ollut kivaa noiden siilipallukoiden kanssa. Kyllä ne on pieniä ja suloisia.

  Ootko kokeillut kylmägeeliä tai hevosvoidetta siihen selän kipukohtaan? Haartmanin terveyskeskukseen voi mennä suoraan klo 16 jälkeen, se on nopein apupaikka vaikka hammaskipuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kylmäpakkauksia jääkaapissa ja niitä kokeilin. Hevosvoidetta eikä muutakaan vastaavaa ole kotona. Nyt on ollut jo vähän paremmin eli hetken aikaa on voinut istuakin. Makuullahan ei olekaan mitään vaivaa jollei kovasti vääntele itseään mutkalle.

   Poista