tiistai 15. marraskuuta 2016

Vuorossa joulukaktus ja edullinen hammaslääkärireissu

Pelargoniat ei tykänneet kun otin ne sisälle, vaan lehdet nahistui ja nuput jäivät aukeamatta. Vuorossa siis syysleikkaus eli varret tyngiksi ja makkarin ikkunalle talvehtimaan.

Isompi joulukaktus taasen aloitti kukinnan vauhdilla kun pääsi lämpimään. Kukat ei varmaankaan kestä kovin kauan, mutta onhan se mukava kun kukat kukkivat vuorotellen. Orkideakin näyttää tekevän uutta kukkaa vanhaan kukkavarteen. Kuvassa väri on jotenkin sinertävä. Johtuu varmaan pimeästä, talvisesta päivästä.

Päivällä kävin hammaslääkärissä kun eilen lohkesi hampaasta palanen. Hammaslääkäri totesi, että samaa hammasta on paikattu heinäkuussa, joten tämä meni nyt takuuseen. Olikin oikein tarkkaa työtä ja paikan sisälle tuli pari tukinastaakin. Toivottavasti paikkaus nyt kestää oikein pitkään.

10 kommenttia:

 1. Hienoa, pääsit heti hoitoon ja takuuna vielä. Kyllä passaa.Se tahtoo olla niin, että ku vanhoja paikkoja vähän laitetaan niin kohta sama toiselta puolelta menee rikki. Ehkä uudet ja vanhat aineet ei tykkää toisistaan. Nyt sulla on hyvä paikka ja kyllä tuo nyt kestää.
  Kauniita on noi kaktukset, pitäis ehkä hankkia yks.
  Pelakuut tuossa kuivuvat, leikata pitää ja jos veisin vaikka kellariin pois tieltä. Tokenevat keväällä jos tokenevat. Niin monta tapaa on näitä talvettaa että ei voi tietää mikä ois se oikea.

  VastaaPoista
 2. Minäkin melkein arvaan miksi tuo hammas lohkesi ja just siksi kun toisella puolella on hampaiden purenta hiukan muuttunut ja tuo onneton hampaankulma sai enemmän puruvoimaa vastaansa.
  Minä joskus talvetin kellarissa, mutta ei onnistunut. Nyt pistän makkarin ikkunalle kun makkarissa on viileämpää. Hortensiaa taisin pitää kovimmilla pakkasilla parvekkeen ovien välissä.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunis kaktuksesi on, minulla on pieni alku joka ehkä parin vuoden rehevöitymisen jälkeen toivottavasti kukkii.
  Olipas sulla tsägä ton hampaan kanssa, en ole koskaan kuullutkaan mistään takuujutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kuulin, että hampaiden paikkauksella olisi ollut 6 kuukauden takuu. Mulla oli silloin mennyt rikki kolme hammaspaikkaa parissa kuukaudessa. Menin kyllä sitten toiselle hammaslääkärille.

   Poista
 4. Oi miten ihanan värinen ja kauniisti kukkiva tämä joulukaktus :) Meillä oli aikoinaan sellainen aniilinpunainen. Tykkäsin kovasti! Onneksi sait hampaasi paikattua ja olipa ihana nähdä eilen! Toivottavasti nähdään taas pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva nähdä ja ehkä nähdään lauantaina Ogelissa.
   Laitoin sinulle s-postia.

   Poista
 5. Ihanasti kukkii kaktuksesi! Minullakin teki orkidea juuri uudet kukat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sinullakin on orkidea. Ne onkin kauniita kun kukkivat.

   Poista
 6. Olin kanssa maanantaina korjauttamassa hammastani, pala lähti pois pituussuunnassa (kiitos hedelmäaakkosten). Vai meni takuuseen, hitsit kun en huomannut kysyä, että vastahan huhtikuussa just sitä hammasta paikattiin! Sulla on kaunis joulukaktus ja sillä tosi kiva suojaruukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo suojaruukku on jäänyt jostain saadusta kukka-asetelmasta. Siinä on vielä sisällä mun vanha kupariamppeli ja sen sisällä vanha muoviruukku. Piti saada vähän korkeammalle kaktus ettei kukat makaa pöydällä kun amppelille ei ole koukkua katossa. Mulla on näätsen vähän vaiheessa noi asennukset. Eihän muutosta ole kuin vähän yli 3 vuotta. :(

   Poista