maanantai 21. marraskuuta 2016

Hedelmäkakku joulua varten

Tein englantilaisen Hedelmäkakku.  Siihen tulee paljon rusinoita ja hedelmiä. Ohje on isolle 9 munan kadulle,  mutta tein pienemmän 6 munan kakun. Siihenkin menee hedelmiä jo melkein kilon verran, eli tuhtia tavaraa on. Ohjeen mukainen paistoaika on noin 4 tuntia, mutta minä en jaksanut niin kauan paistaa sitä. Pari tuntia sai riittää. Sitten vielä vähän kostuttaa ja jäähdyttyään folioon viikoksi. Sitten taas kostuketta viikon välein muutaman viikon ajan. Ohjeen mukaan kakku on valmis parin kuukauden kuluttua. Eipä taida mulla säilyä niin kauan kun joulukin on jo muutaman viikon kuluttua. Pari kuvaa vielä tähän, mutta ilman selityksiä, kun tämä tabletti on vähän hankala kuvien liitossa ja muutenkin.


6 kommenttia:

 1. Näyttää ainakin ihan syötävältä vaikka paistoaikaa lyhensit, jos ei taikinaa tarttunut rei-itystikkuun niin kypsä taisi olla. Hirveesti on noita herkkuja pitänyt laittaa siihen. Mun täytyy tehdä itselle oma kakku kun mies ei tykkää edes rusinoista pullassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oli kypsää, mutta kauan paistettuna sisusta muuttuu ruskeaksi ja kestää sitten jopa 2-3 kuukauden säilytyksen.

   Poista
 2. Jestas miten pitkä paistoaika ja pitkä säilyvyys, siis jos ei tule syödyksi ennen sitä ;) Taitaa olla tosiaan tuhtia tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä täyttävää. Ohut viipale riittää.
   Säilyvyys on kyllä kehno kun ei malta odottaa monta kuukautta. Pitää tehdä useampi. Oikeastaan tein jo eilen toisen kakun ja kolmattakin suunnittelen, että jää vierailleen jotakin.

   Poista
 3. Jopas oot hienon kakun väsännyt, siis hieno silleen että on paljon tavaraa, erikoinen paistoaika jne. Jotain hyvää nestettä taitaa kostukekin olla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on paljon kuivattuja hedelmiä yms. Kostuke on kyllä erään kaupan tuotetta. Teen kyllä vielä ainakin kakun tai kaksi ehkä tuoremehulla kostutettuna tai sitten ilman kostuketta. Paistoaika pitää olla lyhyempi, jos ei kostuta ja ei taida sitten säilyäkään kuukausia.

   Poista