keskiviikko 5. elokuuta 2015

Raasiku ja Karnaluks

Eilen aamulla läksi pieni porukka lankamatkalle Raasikuun ja Karnaluksiin.Matkan oli järjestänyt Marsu ja hyvät olikin järjestelyt. Menomatkalla istuimme laivan kahviossa, jonne muutama nopejalkainen ehti varta meille muillekin istumapaikat. Tallinnan satamassa odotti pikkubussi ja sillä matkasimme Raasikuun Aade Löngin lankatehtaalle. Muutama lankavyyhti tuli ostettua, kun en ennen ole vironvilla hankkinut. Tosin nämä langat nykyään tulee kuulemma valmiiksi värjättyinä Saksasta.

Seuraava paikka oli sitten Karnaluks, jossa vierähti hieman pitempi aika ja muutama lankakerä ja vähän puikkoja sieltäkin tuli mukaan.

Karnaluksista läksimme kävellen kohti satamaa, mutta muutamassa kangaskaupassa piti poiketa, koskapa marsulla oli kankaillekin tarvetta.

Satamassa tietenkin sitten eräät täydensivät tuliaisiaan juomapuolella, minä en.  :=)

Laivalla meille oli varattu kahden huoneen owners sviitti. Siellä mahtui mukavasti istumaan ison pöydän äärellä ja pari petipaikkaa oli toisessa huoneessa. Toki poikkesimme myös syömässä kun kerran oli nälkää kasvatettu kaupungilla kävelle.

Minulle tuli päivän aikan askelmittariin 12360 askelta ja tietysti muille suunnilleen saman verran, että ei ihan tyhjä reissu kuntoilunkaan puolesta.

Mitähän muuten Marsun ja eräiden muiden matkakassit painoivat yhteensä. Kymmeniä kiloja ainakin.

Matkakuvat on uudessa kamerassa (tulee ehkä myöhemmin blogiin), mutta vanhalla kameralla kuvasin omat tuliaiset. Ylemmän kuvan ylimmän rivin langat on Raasikusta, alemman rivin langat ja puikot Karnaluksista. Alemman kuvan namit yms on satamasta ja laivalta ostettuja. Kivat pöllömukit oli peltirasiassa, jota voi käyttää pankkina kun siinä on rahareikä ja kannen saa lukittua.

Kiitos Marsu hyvistä matkajärjestelyistä ja kiitos kivoille matkaseuralaisille!

 
 


6 kommenttia:

 1. Oih, teillä on ollut ihana matka ja tais sääkin suosia kun et siitä sanonut sanaakaan.
  Karnaluksiin käy meikäläisenkin tie sitten syksymmällä, mökkieloa jatkuu vielä 2,5 viikkoa ja viimeinkin pääsen sotkeutumaan lakanoihin ja verhoihin eli leikkelemään matkonkuteita kun ilmat kuivui ja aurinkoistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää todella suosi meitä. Oli aurinkoista ja lämmintä. Ihan t-paitakeli koko päivän. Mitä nyt minulla huivi kaulassa ja yskiskelin vähän väliä.

   Poista
 2. Ihania Tallinnan ostoksia!
  Nuo vironvillat ovat ihania! Minäkin kävin Karnaluksissa ja nyt on tekeillä torkkupeitto vironvilloista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vironvilloissa on hurjan kauniit värit. En vielä tieddä, mitä omista langoistani teen.

   Poista
 3. Ai että ihan etelässä oot piipahtanut;) Maltilliset on ostoksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitihän sitä lähteä porukkaan mukaan kun oli kuljetukset järjestetty. En aikonut ostaa mitään (!), mutta hiukan lipsahti, tarpeellista vaan.

   Muuten, just on tulossa kaalipataa Kristiinan tapaan. Kohta pääsen herkuttelemaan. :)

   Poista