perjantai 20. kesäkuuta 2014

Hyvää juhannusta! 
Hyvää juhannusta kaikille blogissani poikkeaville!
 
 
Eilen huomasin, että purkillinen kermaa on jäänyt käyttämättä. Niinpä vatkasin kerman voiksi. Kahden desin kermapurkista tuli hyvää ja tuoretta voita 68 grammaa.
 
Tänään kävin Hakaniemen torilla ostamassa pienen kimpun juhannusruusuja, vaikka niiden kukinta-aika onkin jo ohi. Samalla ostin vähän mansikoita, kirsikoita, kesäsipulia ja kotimaisia uusia perunoita. Yhden perunakauppiaan kojun edessä oli melkoinen jono. Toriperunat on kyllä hyviä, mutta yleensä kalliimpia kuin "kaupanperunat".
 
Torilla oli myös musiikkia ja laulua, mutta en jäänyt kuuntelemaan, vaikka kivoja vanhoja lauluja onkin aina mukava kuulla.
 
 
 
 

 
 
 

12 kommenttia:

 1. Hyvää Juhannusta sinullekin.
  Lopen peruna on aina hyvää, siitä varmaan jonot.
  Siellähän on ollut näköjään oikein kukkamekkobileet.
  Täällä muuten on jo kypsiä ahomansikoita, vai ovatko tienvierusmansikoita kun kypsinä pilkistelevät ruohikon seasta pikitien vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopen perunaa olen itsekin joskus ostanut.
   Aah, tienvierusmansikoita. Minä ostin torilta kotimaisia mansikoita litran ja olen jo syönyt kaikki.
   Täällä sataa tihuuttaa.

   Poista
 2. Olen tänään ollut Marketan luona ja olemme siellä herkutelleet uusilla perunoilla ja mansikoilla. Kyllä maistuivat hyvälle.
  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikat ja uudet perunat onntämän hetken hitti.

   Poista
 3. Hyvää juhannusta sinullekin!

  Minulla on vielä tämän vuoden mansikat maistamatta ja potutkin olen ostanut kaupasta ja niistähän ei kuori irtoa raastinraudallakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikoita ehtii vielä maistamaan kun paras aika on kohta tulossa. Toivottavasti hintakin halpenee.

   Poista
 4. Saaressa juhannusruusut aukeisivat just parahilleen jussiksi. Vaan multa loppui huumori ja kylmäsietokyky ja tulin kaupunkiin lämmittelemään. Ei siinä paljoo naurata ku tuuli puhaltaa seinistä läpi ja huiku käy niin ett villasukatkin pyörii jaloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin ollut melkoisen harmaata ja viileää.
   Jos et heti mene saareen takaisin, niin poikkeapa kahvittelemaan.

   Poista
 5. Tänä vuonna olen erityisesti iloinnut vanhan ajan juhannusruusuista, joitakin sinäkin oikein rahalla ostit, joten sinäkin niistä tykkäät, Anitta!
  Uusia perunoita minäkin sain pojan luona tänään, mansikat ovat vielä maistamatta. Kun lapsenlapsi tulee, menemme käymään mansikkapaikassani, jos siellä sattuisi olemaan tänä vuonna metsämansikkaa.
  Hyvää keskikesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tosi paljon juhannusruusuista. Onkin ollut vuosikymmenet tapana ostaaniitä juhannusaattona pari pientä oksaa.
   Kivaa kesää sinullekin!

   Poista
 6. Juhannusruusut ovat kauniita, en vain voi tuoksuallergikkona pitää niitä koskaan kukkavaasissa, harmi. Kummallinen kesä, kylmä ja jotenkin...vetämätön, vähän niin kuin teidän kierrätyshuonekin, heh. Ihanan näköisiä lankoja sulla on!

  VastaaPoista
 7. Vaatimatonkin ruusunippu tuoksuu. Onneksi ei kovin vahvasti, vaan tuoksun huomasi kun meni lähelle.
  Kyllä nyt jo vähän lämpöä oottaa. Kohtuudella vaan sais tulla.

  VastaaPoista