keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ilmaisia lounaita ei ole...

... mutta pullakahveilla pääsee pitkälle.

Mulla näetsen hajosi vanha, uskollinen pesukone. Hitaalla sytytyksellä toimien en saanut hankittua uutta kun piti miettiä sopivaa mallia, enkä tahtonut isoa konetta. Vanhakin 5,5 kilon pyykkärinä tuntui usein liian isolta. Sitten netissä alueen kirpparilla oli tarjolla ilmaiseksi käytetty pyykkäri ja vielä naapuritalossa, joten kuljetusmatkakaan ei olisi pitkä. Sain sitten rakkaimman vävypojan (=ainoan) käymään avittamassa siirrossa kahvi+ pulla palkalla ja nyt on jo testipyykit pesty. Kone toimii kuin unelma ja linkoaa rämisemättä, hiljaa suhisten vaan. Toivottavasti ystävyytemme kestää pitkään.

Alimmaisessa kuvassa näkyy hiekkapilvi, mikä eilen pöllähti ilmoille kun lähistöllä räjäyteltiin. Aikaisemmin on kuulunut vain pitkät sarjat jyminää siinä klo 20-21 aikoihin, mutta eilen pamahti kuin olisi ukkonen iskenyt taloon. Ennen ei myöskään ole tullut mitään hiekkapilviä kun räjäytykset tehdään maan alla. Kuullostelin eilen, että olisiko ambulansseja tullut paikalle, mutta ei ainakaan piipaata kuulunut. Toivottavasti ei tullut vahinkoja eokä kiviä lennnellyt läheisiin taloihin.

Pullataikina oli aika pieni, mutta tein kumminkin sekä voisilmäpullia, että korvapuusteja. Taikinasta unohdin kanamunat kokonaa, mutta eipä haitannut yhtään. Melkein parempia ilman.

 
Vanha pesukone lähdössä
 
"Uusi" pesukone koekäytettynä
 
 
Hiekkapilvi nousee räjäytyksen jäljiltä
 
 

10 kommenttia:

 1. Nam, nam kun on hyvän näköisiä pullia.
  Minullakin on nyt pesukone hyrräämässä ja se on tosi vanha. Kuvastasi päättelen, että minulla on vielä vanhempi kuin sinun oli. Olen jo vähän surrut, että kuinka kauan mahtaa kestää. Tykkään siinä niin kovin.
  Aurinkoista torstaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mun vanha pesukone on jotain 15 vuotta vanha. ostin käytettynä noin 12 vuotta sitten.
   Aurinkoa sinunkin päivääsi.

   Poista
 2. Toihan on melkein kuin uusi, ainakin on hyvin pidetty, toivotan sinulle ja koneellesi pitkää yhteistä pyykkitaivalta.
  Pullat on tosi hyvän näköisiä.

  Tavataanko lauantaina Kaapelin kierrätystapahtumassa?
  PS. Mun marijämäpeitto roikuskelee Työviksen pisteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan siistin näköinen pesukone on. En tullut kysyneeksi ikää, mutta lapsiperhe hankki isomman koneen.

   Lauantain mulla on hammaslääkäri ja sitten olis Ogelinkin tapaaminen. Pitää nyt vähän miettiä menemisiä.

   Poista
 3. Kannattaa joskus ottaa tuumaustauko;) siis hyvä ku et heti mennyt naapurikaupasta ostamaan konetta, naapuripihalta kun löytyi edullisemmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Monta kertaa olen ollut liian hätäinen, monissakin asioissa. Hiljaa hyvä tulee, on vanha sanonta.

   Poista
 4. Hyvästi mahdollisesti pestyt lasit! Hyvänoloinen räjäytys. Onnea uudelle pesukoneelle, siinä on sanominen kaikki, kun pesukone hajoaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen noitten ikkunoiden pesun kanssa ollut myös vähän hitaalla. Ehkä kohta, tai joskus.
   Meillä on talossa hyvä pesutupa, mutta kivampi pestä pyykit kotona.

   Poista
 5. Hyvä, että löytyi uusi palvelija entisen rähinöitsijän tilalle. Minä olen myös sitä mieltä, että pyykit on mukavinta pestä kotona, meilläkin on talossa iso ja peräti ilmainen pesutupa, mutta siellä tulee pestyä ainoastaan jotain täkkejä tms kun ne voi sitten laittaa kuivaushuoneeseen kuivumaan (tässä on toistaiseksi uskaltanut jättää pyykin kuivaushuoneeseen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä pesutupaan viitsi lähteä pientä määrää pyykkiä viemään kun siellä on isot koneet.

   Poista