keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kesää odotellessa

Harmaan päivän jälkeen alkoi aurinko melkein paistaa. Niinpä kaivelin pakastimen pohjia ja kaivoin esiin pussillisen kantarelleja *vilkutuksia erääseen suuntaan*. Pieni sipuli paistettuna mukaan ja loraus kermaa, mausteita, ja miedossa suolavedessä haudutettuja papuja sekä juureksia makaronin kylkeen. Jälkkäriksi karhunvattukeittoa *vilkutuksia toiseen suuntaan* ja juomaksi vadelma-puolukkamehua. Eipä vois parempaa lohturuokaa olla. Kanttarellimuhennosta piti ihan tehdä kun kastike tuntui liian vähäiseltä. Muhennosta kun voi syödä vaikka lusikalla. Uudet perunat olisi ollut poikaa, mutta en vielä raskinut ostaa tuontiperunoita. Kyllä ihan kotimaiset on parhaita kunhan niitä alkaa saada kohtuu hintaan.

14 kommenttia:

 1. Namskis, taidanpa minäkin tehdä kanttismuhennosta, samaan suuntaan laitan sitt *vilkutukset*. On se hyvä ku meillä on semmonen sienikaveri. Voidaan kyll ens syksynä mennä ite poimimaan niin ei tarvi kaverin kyykkiä meidän herkkuja;)

  VastaaPoista
 2. KristiinaS: Mennään vaan. Marjastaminen ja sienestäminen onkin mukavaa.

  VastaaPoista
 3. Tarvii kysyä jos me saadaan mennä niiden sienimetsään.
  Mutta, sitä ennen voitais mennä syömään parsaa Lasipalatsiin?

  VastaaPoista
 4. KristiinaS: Juu, parsa aina maistuu. Meennään vaan.

  VastaaPoista
 5. On niin kauniin ja herkullisen näköinen kuva. (Vaikken minä tykkääkään sienistä).
  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Leenamummu: Olikin oikein hyvää. Minä kyllä tykkään kantarelleista ja sienisalaatista ja yleensäkin sienistä vaikka tunnen vain muutamis. Tateista ja haperoista en oikein välitä kun en osaa niistä laittaa ruokaa.

  VastaaPoista
 7. Mummun ajatuksia ja askarteluja: Kyllä maistui. Nähdäänkö huomenna Ogelissa?

  VastaaPoista
 8. Hei, Anitta. Muistatko kun kerran vaihdettiin sinistä ja punaista maijaa? mä sain muutaman sinisen ja sä muutaman punaisen. Nyt tarttisin lisää sitä sinistä, sä oot tehnyt aika paljon maijasta, mutta olisiko sulla juuri sitä sinistä vielä mahd jäljellä?

  VastaaPoista
 9. KIO: Muista kyllä. Mitähän värierää se oli. Olen kyllä senkin jälkeen ostanut Maijaa aika paljon joten voi olla ettei ole samaa värierää enää jäljellä. Mulla on nyt vähän toista kerää no 244 erä 26348, mutta osa siitä menee keskeneräiseen sukkaan. Paljonkohan tarvitsisit sitä lankaa?

  VastaaPoista
 10. joo juuri sitä värierää. Teen kaksinkertaisena ja kyllä mä vielä muutaman kerän tarvitsisin, mutta voin, jos sulta saisin ylimääräiset (saat toki toista värierää tilalle), tehdä vähän pidempään sekoittamalla toista värierää toisena lankana.

  VastaaPoista
 11. KIO: OK. Saat ainakin sen täyden kerän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. Ostin tänään 4 kerää lisää sitä sinistä, aikamoinen sävyero oli mun vanhojen ja uusien välillä. Oletko mahd tulossa ti priimaan?

   Poista
 12. Kio: En näillä näkymin ole tulossa Priimaan tiistaina.

  VastaaPoista