sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Ihmettelyä

Viikko seurustelua itsensä kanssa meni kohtuu hyvin tähän asti. Nyt kuitenkin alkaa ilmenemään outoja juttuja. Minä en lapsena ja nuorena juonut kahvia lainkaan. Aikuisenakin yleensä vain vajaan kupillisen aamulla ja toisen iltapäivällä. No, tänään aamupäivällä teki mieli kahvia, vaikka olin aamukahvit juonut jo aiemmin. Mikäpäs siinä auttoi muu kuin keittää "kirkkokahvit" ja nauttia ne puolukkakupeista. Voishan niitä olla hullumpiakin mielitekoja.

Ruokahommaa olen kans miettinyt. Minulla on ruokaa hyvin varattuna, mutta kannattaako syödä entiset vähiin ja sitten vasta hommata lisää. Parin viikon ruokia joutuu sitten kuskaamaan useamman kassillisen kerralla. Toisaalta ei ketään haluaisi vaivata joka viikko tiheämmästä käynnistä puhumattakaan. Nyt riittää kun saa perunaa, leipää, lihaa, maitoa, juustoa jne, mutta jos tilanne jatkuu, niin sitten alkaa tarvita saippuaa, shampoota, pikkuhousunsuojia (kehtaako niitä edes pyytää vierasta tuomaan), deodoranttia, hammastahnaa ym.

Kauppa-asioiden kanssa on muutenkin propleemeja kun on tottunut asioimaan useammassa kaupassa. Ei ketään kehtaa pyytää käymään hakemassa yhdestä kaupasta metvurstia, toisesta juustoa, kolmannesta voileipäkeksejä.

Mielitekojakin tulee. Mämmiä ainakin pitää saada ja sen kanssa kermaa. Munia ja rusinoita kakkua varten, hilloa pannukakkuun ja viilin päälle.

Kuinkahan kauan tätä sisälläoloa mahtaa kestää. Veikkaanpa, että yli äitienpäivän menee.


4 kommenttia:

  1. Samoin miettein täällä, toivotonta olisi toiselle viikottaisista ostoksista listaa tehdä. No toivotaan parasta ja ei pelätä pahinta.
    Aurinkoista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei ole isommin tarvetta ostoksille. Odotan kuitenkin mielenkiinnolla Helsinki-avun tarjoamia palveluita yli 7-kymppisille. Ainakin neuvontapuhelinta on luvattu. Tosin puhelimesta luvataan saatavan tukea, ei apua. Vissiin sitten neuvovat tilaamaan netin kautta tai kyselemään kauppa-apua naapureilta tai muilta tutuilta.

      Poista
  2. Mä hain tänään satsin ruokaa. Tänään tein siskonmakkarakeiton ja kypsensin jauhelihan huomenna tehtävää kaalilaatikkoa varten. Loppuviikon syön sitten näitä kahta vuorotellen. Ja Janssoninkiusaus aineet ostin. Mullahan on noita säilykkeitä ynnä muuta ruokaa niin että pärjään pitkään vaikkka en kauppaan meniskään. Mutta kyllä kerran viikossa aion käydä jos ei ihan tauti karkaa käsistä. Yritän kyllä välttää ihmisiä ku on toi keuhkoahtauma niin voi olla kuolemaksi jos taudin saan.
    Kyllä kehtaat pyytää vaikka mitä tuomaan, nykyään ei mikään ole enää tabu, me vanhemmat henkilöt ei vaan olla vielä ihan totuttu siihen, että kaiken saa sanoa ja näyttää. Pysytään terveinä ja pidetään Suomi pystyssä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että mainitsit tuon janssonin kiusauksen. Mulla on vielä muutama peruna ja muuta siihen tarvittavaa. Pitää huomenna herkutella.
      Minä en ole viikkoon käynyt muuta kuin kerran viemässä roskapussin. Ajattelin sinnitellä sisällä vielä jonkin aikaa.

      Poista