perjantai 3. kesäkuuta 2016

Torilla ja leipomuksia

Kävin eilen Hakaniemen torilla ostamassa raparperin varsia ja sitten kaupassa ostamassa piirakkatarpeita. 

Tänään sitten tein yhden piirakan Susin ohjeella (kts maanantain postauksen kommentti). Raparperipiirakan tein omalla, vanhalla ohjeella.

Tytär ja tyttärensä kävivät iltapäivällä hakemassa leipomuksia huomisiin ylioppilasjuhliin ja samalla kahvittelimme piirakoiden kera. Hyvinpä maistuivat kun molemmat ottivat lisää ja lisää ja...Murenat vaan jäi jäljelle kinkkupiirakasta eikä toisestakaan isoa palasta jäänyt.

Kiitos, Susi, ohjeesta1

Kuvassa on kinkkupiirakka vasemmalla ja toinen, lasikannessa oleva, on jämät kinkkupiirakan täytteestä ja raparperipiirakan pohjasta. Varsinainen raparperipiirakka jäi kuvaamatta.

4 kommenttia:

  1. Ihanan makoisia leipomuksia :). Täälläkin herkuteltiin raparperipiirakalla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperipiirakka kuuluu kesän alkuun.

      Poista
  2. Ole hyvä vaan ohjeesta, vaikka ei tämä nyt mikään varsinainen ohje ollut, mä kun teen yleensä vähän kokeilemalla, mutta tuo pohja on sellanen peruspohja suolaisille piiraille mitä yleensä teen. Simppeli ja nopea tehdä.

    VastaaPoista
  3. Tuollaiset helpot ohjeet on käteviä ja tulee tehtyä useammin. Ja tuo ohje olikin tosi hyvä.

    VastaaPoista