tiistai 27. lokakuuta 2015

Läskisoosia

Tekipä mieleni ihan kotitekoista läskisoosia ja kun pakastimesta löytyi sopivan rasvainen lihanpala niin ei kun paistopuuhiin. Lihapalojen ruskistus, hiukan sipulia, jauhojen ruskistus ja vettä joukkoon. Hauduttelin hyvän tovin, maustelin suolalla ja pippurilla, keitin pari perunaa ja sitten vain herkuttelemaan. Kastiketta tuli reilusti, joten saan toisenkin aterian kunhan hankin lisää perunoita. Makaronin kanssa ei läskisoosi oikein sovi.

10 kommenttia:

 1. LÄskisoosi on nyt muodissa. Luin, että Elitessä saa ihan oikeata pitkään haudutettua läsksoosia. Yleisön pyynnöstä. Ajattelin mennä joku päivä semmosen annoksen syömään. Nami nami.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on kiva syödä noita vanhoja herkkuja, vaikka ei kai ne nykynuorten mielestä ole mitenkään erikoisia. Me "entiset nuoret" kyllä muistetaan ne maut ja tuoksut mitä ruuassa oli ja ilmassa leijui. Nam ja nuuhkis.

   Poista
 2. Läskisoosi on todella hyvää silloin kun se on oikein tehty. Meillä sitä harrastetaan aina silloin tällöin, mutta vaatii just oikeanlaisen lihan. Näyttääpä hyvältä, tuossa kun olisi vielä porkkanaraastetta ja punajuuria vierellä niin annos olisi enemmän kuin täydellinen.

  T: merja

  VastaaPoista
 3. Punajuuri on myös herkkua ja varsinkin punajuuripihvit.

  VastaaPoista
 4. Onpa hyvän näköistä sianlihaa! Nyt kun taas kerran lihansyönti on todettu vaaralliseksi, niin ihmettelen, kuinka ne entisajan ihmiset elivätkään?
  Silloin ei paljoa valinnan varaa ollut, syötiin mitä perheenäiti laittoi.
  Sitä läskisoosia useinkin!
  No, lapsena en niin siitä välittänyt, mutta nyt vanhempana teen muutaman kerran vuodessa, on ainakin miehen lempiruokaa - enkä minäkään sitä syömättä jätä.
  Toivoisin vaan, että kaupoista löytyisi kunnon siansivua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme juttu tuo lihan vaarallisuus kun prosessoiduksi lihaksi katsotaan suolattu liha eli joulukinkkukin olisi prosessoitua. Jos taas lihasopan keittää suolaamattomasta lihasta ja suolaa keiton vasta sitten, niin se olisi terveellisempää kuin suolatusta lihasta keitetty soppa.

   Luulen, että nykyajan "vaaralliset" ruuat tulee esiin siksi, että ihmiset elää kauemmin ja ehtii sitten saada vaikka mitä sairauksia. Kun ennen kuoltiin nuorempana niin eipä ehtinyt syövät sun muut iskeä niin moniin kuin nykyisin.

   Poista
 5. Herkkua tämä on meilläkin ja maistuu myös makaronin kanssa. Puolukkasurvos vielä viereen pottuversiossa niin on hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukkasosetta minulla olikin, mutta ei näköjään vielä lautasella tuossa kuvassa.
   Enpä ole koskaan syönyt makaronin kanssa.

   Poista
 6. Mieheni mielestä läskisoosi on maailman paras ruoka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läskisoosi on hyvää, mutta on maitoperunatkin, ja nokkapotut (perunaa puukon kärjessä voinokareen kanssa).

   Poista