sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Tunsin tulleeni huijatuksi

Kävin pari viikkoa sitten Teurastamon joulumarkkinoilla ja ostin sieltä muutaman luomu marmeladi karkkirasian. Oli tarkoitus antaa niitä joululahjoiksikin, mutta pitihän mun ensin itse maistaa, että ovatko hyviä. Ensimmäinen rasia oli oikein hyvä. Makuna taisi olla tyrni. Tänään sitten avasin toisen rasian ja olipas kuivuneita marmeladeja. Katsoin sitten päiväystä ja se olikin parasta ennen 9.12.2014 eli oli jo myytäessä parhaat päivänsä nähnyt. Vielä on onneksi yksi rasia ja siinä päiväys 28.4.2025, josta voi sitten tarjota vieraillekin kunhan ensin itse tarkistan, että on kelvollista. Lahjaksi en noita arvaa kyllä antaa.

Vähän sapettaa, että vieläkin olen joskus niin sinisilmäinen, että luulen kauppiaan myyvän hyvää tavaraa kun hintakin on kohtalainen ja "Maakunnan parhaat". Ei ole hääppöset tuotteet siinä maakunnassa, jos nuo on niitä parhaita. Grrr#%&

Tosin olen muuallakin markkinatapahtumassa nähnyt myytävän päiväykseltään vanhaa tavaraa. Kerran jopa vauvanruokaa, josta äiti ärähti isoon ääneen kun huomasi vanhan päiväyksen. Itse olen saanut ulkoilutapahtumassa päiväykseltään vanhaa pullovettä ja niissähän on yleensä kuitenkin päiväykset vuosia eteenpäin.

8 kommenttia:

 1. Noi on harmillisia tapauksia kun myyvät vanhentuneita tuotteita ja tietysti ihan priiman hinnalla, kyllä sitä itsellekin on aina välillä käynyt samalla tavoin. Nykyään tulee niin vähän käytyä missään markkina- tms. tapahtumissa, että ei tule noita virheostoksia niin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupassa kyllä yleensä tarkistan päiväykset, mutta nyt en tuolla muistanut. Joskus aikoinaan markkinamyyjät myi ison muovikassillisen keksejä ym ja niissä oli vanhentuneita tuotteita mukana. Kukapa siinä huomaa päiväyksiä katsoa kun markkinamikko latoo kassiin lisää tavaraa.

   Poista
 2. Ja mä kerran ostin markkinoilta karjalanpiirakoita jotka oli homeessa, yäk.
  Hyvää joulua! Ja paremman makuisia herkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi olkoon (karjalanpiirakat siis). Juups. paistoin aamulla kolme joulutorttua. Oli taatusti tuoreita.
   Hyvää joulua sinullekin!

   Poista
 3. Hyvä kun huomasit. Aina on siis syytä maistella itse ensin ;)
  OIkein hyvää ja maukasta joulua, Anitta, sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna sain suklaata, joka oli väärin säilytetty ja härmää pinnassa. Ei sekään ollut kivaa.
   Mukavaa joulua sinullekin!

   Poista
 4. Minua saattaisi arveluttaa kyllä sekin pakkaus, jossa päiväys on peräti 2025. Mitäköhän säilöntainetta tuoteeseen on kätketty? t. Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olisipa säilyvää.

   Minä kyllä näin kaupassa ruokapakkauksen, jonka valmistuspäivä oli seuraavalle viikolle. Kauppias kyllä nopsaan korjasi kyseiset ruuat pois. En tiedä sitten, odottiko viikon ja laittoi uudestaan myyntiin.

   Poista