tiistai 11. maaliskuuta 2014

Hapankorppuja

Rohkea rotan syö... vai miten se menikään.
Päivänä muutama jouduin ostamaan eri valmistajan hapankorppuja kun ei reitille osunut niitä vanhoja ja tuttuja. Ja sitten tykästyin näihin ohuempiin ja kivan rapeisiin hapankorppuihin niin, että piti ostaa lisääkin. Samalla ostin palasen juustoa ja kurkkupötkylän. Tosin näitä ei saisi syödä ihan ruokana tietenkään, mutta lienee terveellisempää kuin karkit. Rouskis, rouskis, mmmm...
16 kommenttia:

 1. Samoja olen minäkin maistellut ja tykästynyt, ihania ruohosipuli- tai valkosipulituorejuuston kanssa ja kurkkuviipaleet siihen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ruohosipulituorejuustoa pitääkin hankkia.

   Poista
 2. Jahas, nuohan vaikuttavat herrkullisilta, täytyy ehdottomasti kokeilla, jos sitt enää kaupassa muistan katsastaa korppuhyllyn. Rapeus olis se kiva juttu, ne tavalliset on vähän kovia vaikka maku onkin maukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostin nämä Kampin L-kaupasta. En tiedä misssä muualla on.
   Rapeita nämä on, mutta ei murustu helposti pitkin rintamuksia.

   Poista
 3. Hapankorput on ainakin itselläni sellainen kausi-tuote eli joskus kun niitä rupeaa syömään niin sitten syökin jonkin aikaa reilummin ja sitten tulee kausia, jolloin ei tule koskettua koko herkkuun. Minäkin tykkään tuosta ruohosipulituorejuustosta, se on vähän liiankin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kans iskee joskus hapankorppuhimo, mutta yleensä pidän niitä vaan varalla, jos sattuu muu leipä loppumaan.

   Poista
 4. voi, älä edes puhu...siitä on 18 v, kun olen vimpaksi syönyt hapankorppuja. Voi, kuinka hyviä ne olivatkaan! Huokaus. Glut ruokavalio on ihan peestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo glut-ruokavalio taitaa rajoittaa syömisiä aika hurjasti. Nyt sentään näkyy kaupoissakin jonkinverran gluteenittomia ruokia ja monissa ruokapaikoissa on listaan merkitty mitkä ruuat on munattomia, maidottomia tai gluteenittomia.

   Poista
 5. Toi kuva tuossa saa minut kuolaamaan hapankorppuja, mutta yritän estää itseäni suuntaamasta keittiöön.

  Tulen muuten Ortoniin 6.-11.4. väliseksi ajaksi. Tällä hetkellä en kykenisi liikkumaan mihinkään, mutta odotan kortisonin ihmeitä tekevää vaikutusta kantapäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetäänpä tavata silloin.

   Poista
  2. Toivottavasti onnistuu ja musta olis niin kiva nähdä sun nykyinen asuntokin.

   Poista
  3. Olis kyllä kiva, jos ehtisit täällä mkäymään.

   Poista
 6. Mulla on samalla tavalla, että tulee näitä hapankorppuhimoja ja sitten menee taas pitkä aika etten syö yhtään niitä. Hassua. Se on kyllä aika terveellinen naposteltava, että siitä vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hapankorppu on kyllä terveellinen, mutta ne päällysteet...

   Poista
  2. Riippuu miten paljon päälle laittaa esim. voita tai Oivariinia vai syökö vähin levittein ja tosiaan esim tuolla jo aiemmin mainitulla ruokosipulituorejuustolla.

   Poista
  3. Siitähän se riippuu, kun vain malttais olla maltillinen.

   Poista