torstai 20. helmikuuta 2014

Venttiili ilma hattua

Patterimies käväisi ja homma kesti noin kaksi (2) minuuttia. Irroitti venttilinhatun kolmesta patterista ja lupasi palata huomenna. Huomenna tietääkseni mitataan sisälämpötilat, sitten säätelevät pattereiden esisäätöjä ja sitten taas mitataan lämpötiloja jne kunnes kaikissa asunnoissa on suunnilleen samat lämpötilat. Sitten laitetaan venttiilihatut paikoilleen. Toivottavasti säätävät lämpötilat niin, että on varaa pitää venttiiliä hiukan alle maksimiasennossaan. Nyt lämpötila lienee +24 astetta, vaikka mun mittari näyttää +22 astetta. Patterit ei ole kuitenkaan olleet täysillä. Nyt ilman hattujaan ne hohkaavat tietysti täysin auki ja lämpötila voi nousta.
Tää puuhamies ei ollut kovin puhelias eikä tietysti ehtinyt oikeastaan mitään sanoakaan noin lyhyessä ajassa. Mutta odotellaan huomista...

6 kommenttia:

 1. Vai kävi "puuhapete" niin pikavisiitillä, eihän tuollaisesta ehdi olla edes minkäänmoista iloa.

  Toi on ikävä vaihe kun ei pääse pattereita säätämään, mutta onneksi se ei kestä vuorokautta pidempään.

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saavat pian säädöt kohdilleen. Onneksi ei lämpötilat paljon ole muuttuneet, vaikka patterit hohkaa täysillä.

   Poista
 2. Varo vaan ettei seuraavalla käynnillä lähde miehen mukaan koko patteri. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos säätävät patterit liian kylmälle, niin vaadin miekkosen jalkojenlämmittäjäksi.

   Poista
 3. Hyvää ystävänvuotta koko vuodeksi! Niin...paraikaa istun kotona työhuoneessani ja lämpötila on vaikka mitä...mulla ei ole edes sukkiakaan jaloissa ja sitten kesällä palelen täällä!! Ottavat silloin lämmöt pois ja mullapas onkin tämä huoneeni maan alla ja arvaa, miten kalseaksi se silloin menee. Ei ole koskaan hyvä. Missä ovat ne patterit, joista sai ite säätää?? Nyt pienentäisin lämpöä ja joskus taas nostaisin vaikka + 21 asteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää ystävänvuotta sinnekin!
   Hui kauhistus. Kyllä sitä kesälläkin tarvii lämpöä, jos maanalla pitää asua. Mulla on joskus ollut alakerta puoliksi maan alla, mutta onneksi lämmitys toimi kesälläkin.

   Poista