sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Minäkö vanhus

Saunalahti pitää yli 7-kymppisiä vanhuksina. Ainakin HS uutisen mukaan. Emme siis voi päättää omista ostoksistamme ilman lastemme lupaa. Hui kauheeta. Eipä nyt sitten kannata yrittää vaihtaa puhelinliittymää Saunalahdelle, vaikka nykyinen ei oikein toimikaan.

Onkohan eduskunnassa yli 7-kymppisiä. Niidenhän sitten kans pitäisi saada lupa kaikkiin päätöksiin lapsiltaan. Entäpä, jos ei lapsia olisikaan. Pitääkö sitten olla jo joku holhooja.

http://www.hs.fi/kotimaa/Saunalahti%20kyykytti%20vanhusta%20-%20nettiin%20vain%20tyttären%20luvalla/a1386995950890

"Saunalahti kyykytti vanhusta - nettiin vain tyttären luvalla

Eläkeläisnainen sai hankkia taulutietokoneen ja laajakaistan vain tyttären luvalla"


"... Saunalahdella on sellainen käytäntö, että täytyy pyytää omaiselta lupa, jos asiakas on syntynyt ennen vuotta 1944, vai oliko se 1945..."

16 kommenttia:

 1. Ensimmäinen ajatus on, että ei voi olla totta. Mutta tottahan se on. Alaikäiset ymmärtää, että tarvitaan holhoojan lupa, mutta tämä on ihan käsittämätöntä.
  Voin minäkin joskus kysyä tyttäreni mielipidettä johonkin asiaan, mutta myyjän ei pitäisi kysyä. Kyllä itse olen aina päätökseni tehnyt. Ja sillä sipuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisiin puhelinmyyjien toimintatapoihin olisi parempi ja asiallisempaa se, että kaupat sais peruttua ilman kustannuksia vaikkapa kuukauden aikana.

   Poista
 2. Johtuskohan tää ns. varovaisuus aikaisemmin olleista lehtijutuista joissa vanhemmille ihmisille oli myyty lehtitilauksia ym. tavaraa ihan tolkuttomia määriä.
  Saunalahti on kait tullut sen takia varovaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan johtuu niistä, mutta minä en vielä tunnusta olevani niin höperö ettenkö voisi itse hankkia nettiliittymän tai tapletin. Tosi en kyllä puhelinmyyjiltä mitään tilaakaan.

   Poista
 3. No voi hyvää päivää :( Tiedän montakin sinua hirveän paljon nuorempaa jolle voisi tuon kiellon laittaa. Jos ei ole julistettu/hakenut holhouksen alla, on kykenevä itse päättämään asioistaan. Mites sitten, kun jollain vanhuksilla on niin ahneita sukulaisia, etteivät he suo mitään ostamisia vanhemmilleen, koska heidän perintönsä pienenevät. Puhelinmyynnillä tilattavien asioiden peruutaminen pitäisi kyllä tehdä helpommaksi, ihan kaiken ikäisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin. Mulla kyllä on vanhempia sisaruksiakin (87v) ja he kyllä osaavat edelleen päättää omista asioistaan. Tosin sitten on nuorempiakin tuttuja, jotka eivät oikein ymmärrä puhelinmyyjien tarjouksia ja heille pitää sitten sanoa, että mitään ilmaistakaan ei saa puhelinmyyjiltä ottaa vastaan. Eräs tuttu aikoinaan vaihtoi puhelinliittymänsä eikä tiennyt edes mikä firma oli soittanut. Sai kuulemma ulkomaanpuhelutkin edullisesti eikä kyllä koskaan soittanut ulkomaille.

   Poista
 4. Entäs jos ei oo omaisia jolta kysyä lupa? Mun systerit on tosi vanhoja, ja systerin mies viell vanhempi, ja ne osaa kyll ihan ite hoitaa kaikenlaisia asioita, semmosiakin mistä nuoremmat ei selviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa se. Pitääkö sitten hankkia joku edunvalvoja, että saa kännykkäliittymän hankittua.

   Poista
 5. Hyvä tietää, faija täyttää juhannuksena 70 joten tiedän sitten jos soittavat ja pyytävät miulta lupia sen tyypin ostoksille :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan varautua siihen, että joutuu kommentoimaan "vanhustensa" ostoksia.

   Poista
 6. Kun ajattelee tosiaan, miten moni päättäjistä tai valtuutetuista on yli 70v, niin kuulostaa tosi kummalta.
  Mutta maailma on mallillaan, kaikkien näiden uusien kapistusten mukana ei kyllä kenenkään aivot pysy mukana :(
  Mutta iloista Joulun odotusta, Anitta, joka tapauksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta "vanhukset" kyllä osaavat hoitaa monia asioita kokemuksensa perusteella, mutta minä olen suosiolla jättänyt tietokoneen hankinnat yms nuoremmalle polvelle. Nuoret kun itse vaihtavat koneita alvariinsa ja ovat tietoisia uusista virtauksista. Minä taas tahtoisin aina vaan sen vanhan koneen toimivan.

   Kiitos toivotuksista ja mukavaa joulun odotusta sinullekin.

   Poista
 7. voi hyväänen aika, noinko oli juttu. Mulla on 87 vuotias vanhin ystävätär ja ei tulisi mieleenikään pyytää hänen juttuihinsa tyttäriensä lupaa. Voi että, kyllä nyt pitäisi operaattorienkin pysyä ajan hermolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti vaan asuntokauppoja saa tehdä "vanhuksetkin" ilman lasten suostumusta. Jotkut käyvät jopa töissä. Outoa, ettei sitten sais palkaansa käytää mihin itse haluaa.

   Poista
 8. Toi on ihan järkyttävää. Minun toissa päivänä 80 täyttänyt isäni tekee kyllä kaikki päätökset itse, mielipidettä toki saattaa kysyä.

  -merja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kamalaa, jos pelkän iän perusteella laitetaan "holhoukseen".

   Poista