sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Joulun ennakointia

Otin pari viikkoa sitten joulukaktuksen parvekkeelta sisätiloihin. Silloin siinä oli pienenpieniä nupun alkuja. Nyt sitten on lähes kaikki kukat auenneet. Minun joulukaktus näyttää olevan ennemminkin marraskuun kaktus. Toki on kiva kun nykyisessä harmaudessa on joku väriläiskä piristämässä päivää. Aikaisemmin ostamani orkideat toki kukkii vielä, mutta joulukaktuksen kukat ovat kuitenkin niin pirteän heleät, että mieli ilahtuu niitä katsellessa. Lämpimässä kyllä kukinta menee ohi nopeasti, joten jouluiloa ei kaktuksestani riitä. Tänä vuonna ei kukkia ole yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina. Liekö muutto verottanut vai eikö uusi parveke miellytä.

Edit 13.11.2013: Lisäsin uuden kuvan, kukka o nyt parhaimmillaan.

 
 

18 kommenttia:

 1. Mun on kyll pakko ostaa tommonen kaktus, ne edellisethän on kuollu kupsahtaneet. Näis on niin kauniit kukat, just niinku kirjotit: heleät ja herkät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat multa tuosta istukkaita, jos just tuon väristä haluat. Mulla se aina kasvaa liian pitkäksi ja raksin oksia lyhyemmiksi.

   Poista
 2. Jopas on kaunis ja ihanan värinen. Mulla ei kanssa kaktukset viihdy liian kauaa hengissä ja etenkään ne ei kuki uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kukkinut aina kun olen pitänyt niitä kesän ulkona.

   Poista
 3. Sinun kaktuksesi on oikein kaunis.
  Minä huomasin nyt tätä lukiessa, että olen unohtanut viedä kaktukset parvekkeelle. Olen joka vuosi ennen vienyt. Kuinka nyt noin on käynyt. Huh-huh. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi, voi. Tekeekö ne kuitenkin nuppuja vai jääkö kukinta väliin.

   Poista
  2. Ei ole yhtään nuppua ja ennen kun olen tähän aikaan tuonut sisälle niin on ollut kymmeniä nuppuja. Nyt ei sitten minun kaktukseni kuki, ei varmaan enää kannata viedä parvekkeelle. Olisi ollut samanvärisiä kuin sinullakin. Ei voi mitään.

   Poista
  3. Joskus nuo joulukaktukset muuttuvat pääsiäiskaktuksiksi ja kukkivatkin keväällä. Kerran luin, että toiset kaktukset vaativat yhden kuivan kauden ennen kukintaa, toiset vaativat kaksi kuivaa kautta. Mulla ne kyllä saa noita kuivia kausia enemmänkin kun unohdan kastelun pitkäksi aikaa.

   Poista
 4. Kaunis kaktus, minullakin on ollut juuri tuon värisiä, jotkas aikoinaan viihtyivät seurassani oikeion hyvin, mutta nyt vuosiin en ole saanut kaktusta viihtymään kesäulkoilutuksesta huolimatta, aina niistä kuivuu pienet nuput koknaan avaamatta yhtään kukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin joskus nuput tippuivat enkä tiedä syytä.

   Poista
 5. Todella kaunis joulukaktus,ihana!

  VastaaPoista
 6. Tämä on jotain vanhaa perua, en muista mistä asti. Aina joskus kun se kasvaa liian suureksi, annan vanhan pois, jätän itselle vain pistokkaita.

  VastaaPoista
 7. Vain nyt oudoksestansa on vähentänyt kukkia, uusi paikka, uudet kujeet. Meillä töissä on kanssa aika outo joulukaktus, se kukkii useasti vuoden aikana, reppana aina kuivakin ja pienessä ruukussa joutuu elelemään mutta yhä uudelleen pukkaa (hätäpäissään) kukkia.

  VastaaPoista
 8. Onkohan niin, että kaktus kukkii vain kuivan kauden jälkeen ja jos hoitaa oikein hyvin, niin kuki ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin uskoisin. Minulla oli se vika, että aloin kastella/hoitaa kaktustani ulkoilun jälkeen liian hyvin ja se pudotti nuppunsä.

   Poista
 9. Voisitko sä poistaa mun "poistetut viestit" sun broilerpiirakka-päivityksestäsi? Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistelin ne poistetut. Poistan tämänkin kun olen tarkistanut, että meni oikein

   Poista