lauantai 15. heinäkuuta 2023

Polkaa etsimässä

 Kun kaikki tähän mennessä ostamani mansikat ovat olleet enemmän tai vähemmän pettymyksiä, niin lähdin Hakaniemen torille etsimään Polkaa, joka on vanha, hyvä lajike. Ensinnäkin tori oli aika autio, samoin halli, jossa myös poikkesin. Mansikoissa ei ollut lajikkeiden nimiä ollenkaan, paitsi yhdessä lootassa oli sitä himoitsemaani Polkaa. Se oli kyllä niin pientä eikä hyvän näköistäkään, joten ostamatta jäi. Kävin sitten Postitalon k-kaupasta ostamassa tarjouksesta pari rasiaa nimetöntä mansikkaa. Kyllähän ne sokerin ja kermavaahdon kanssa menettelee. 

Ihmetyttää tuo lajikkeen puuttuminen. Ennen oli kaikissa lajike näkyvissä, mutta nyt en ole nähnyt missään kaupoissa. Joissakin laatikoissa/rasioissa on viljelijän nimi, mutta se ei auta kun haluan tietää lajikkeen. Ennen oli Polkaa, Sengaa, Sengasenganaa ja muita hyviä lajikkeita. Minä karsastan näitä nimettömiä tuotteita. 

2 kommenttia:

  1. Kummallista, nyt tähän tuli tuo mun nimi, edelliseen ei tullu vaikk kuinka yritin. Noh, mansikoihin. En oo tänä kesänä saanut vissiin ku kerran sellaisia makoisia mansikoita! Jotain uutta lajiketta ostin ku piti olla hyvä mutta aika mädälle maistui, siis multaiselle. S-kaupassa on ollut pientä avomaanmansikkaa ja se on aika hyvä. Rannikolla kasvaneita kun sais niin saattaisivat olla hyviä. Juu-ei Polka on ilmeisesti väistymässä kun ei sitä tahdo löytyä. Triplan vihannes-marjakojulla sitä oli ja ostin evääksi junaan mutta ei ollut sekään niin hyvää ku ennen. Ehkä se on tämä ilmastonmuutos kun vaikuttaa mansikoihinkin. Ehkä aurinko porottaa erilaisia säteitä niihin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikoiden lisäksi on uuden sadon perunat olleet huonoja, pieniä, rupisia. vetisiä. Postitalon kaupasta löysin hyviä ja sieltä pitää hakea niin kauan kun niitä siellä on.

      Poista