torstai 10. kesäkuuta 2021

Kesän nautintoja

 Nyt on ollut monta kaunista päivää ja niistähän on nautittava, jos on mahdollista.

Viime viikolla kävin parin ystävän kanssa Vuosaaren Uutelassa. En muista ennen siellä käyneeni. Ensin kiersimme muutaman kilometrin metsälenkin, välillä istuen puunrungolla. Hetken polku kulki lähellä merenrantaa  jossa sorsapoikue oli uiskentelemassa, vanhemmat hieman etäämmältä valvomassa. Kierroksen jälkeen kävimme kahvittelemassa Kahvila Kampelassa. Vaikka oli kaunis ja lämmin päivä, niin oli ihan väljää istua ulkosalla. 





Eilen kävimme ystävien kanssa Maunulanmajalla. Sielläkin teimme ensin metsälenkin ja sitten possumunkkikahville majan kahvilaan. Olikin mukava yllätys kun oli tuoreita munkkeja ja monenlaista pullaa. Myyjä kertoi, että perhe pitää kahvilaa ja leipovat itse pullat yms. Kävin toista kymmentä vuotta sitten majalla kahvittelemassa usein kun siellä oli vastapaistettuja munkkirinkeleitä. Sitten tuli majan remontti ja hetkeksi loppui munkkien paisto kun remontissa ei ollut otettu riittävästi huomioon rasvanpaistoa. Kahvilan pitäjäkin vaihtui ja jossain vaiheessa kahvilassa oli tarjolla pakasteesta sulatettuja munkkeja ja kun ne ei olleet mieleisiä, niin lopetin majalla käynnin. Nyt täytyy kyllä käydä siellä usein ja onhan Keskuspuistossa ihana kävellä samalla reissulla. 

Kiitos ystävät mukavasta seurasta!





4 kommenttia:

  1. Oi oi, sullahan pitää vallan kiirusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ihan vähän siltä tuntuu. Eilen ja tänään oli kyllä lepopäivät. Ei oikein jaksa tehdä mitään kun sisällä on 26 astetta lämmintä ja parvekkeella 32 astetta. Vettä on pakko juoda, vaikka ei janotakaan.

      Poista
  2. Ihania retkiä jälleen ja alkoikin tekemään mieli munkkia tekstisi luettua. Vuosaari on kyllä kiva paikka kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosaaressa on useampikin mielenkiintoinen paikka, esim sataman läheinen mäki ja tietysti uudemmat asuinalueet.

      Poista