torstai 16. tammikuuta 2020

Kuusi puudutuspiikkiä

Olin tänään pienessä hammasoperaatiossa. Ensin kipollinen lääkkeitä ja suun huuhtelu. Sitten sain ainakin 6 puudutuspiikkiä alaleukaan, jonka jälkeen lähes puolen tunnin kaivelu, tikkien ompelu ja tuppo suuhun. Vielä reseptit antibiootille ja parille särkylääkkeelle ja sitten  kylmäpakkauksen kanssa hetkeksi odotushuoneeseen. Kotiin tulin apteekin kautta. Tupon vaihto parin tunnin kuluttua aiheutti veripurskahduksen ympäri kylppärin pesuallasta. Kylmää, pehmeää saa syödä pari päivää. Kahvi olisi kyllä maistunut, mutta ehkä vasta lauantaina. Koepalan tulosten saamiseen menee kuulemma useampi viikko. Mielelläni odotan, koska pikainen yhteydenotto  tietää ikävyyksiä.
Eri tahtiin otettavat lääkkeet vaati vähän suunnittelua. Antibiootti pitää ottaa puoli tuntia ennen ruokailua ja vähintään kaksi tuntia aterian jälkeen. Sen mukaan pitää nyt sitten syömiset miettiä.
Antibiootista lääkäri sanoi, että otetaan 3 päivän ajan ja koska pakkauksessa on enemmän, niin loput voi viedä apteekin lääkejätteisiin. Hm..., taidan kyllä jättää loput itselle "varalle". Tosin käyttöaikaa näkyy olevan vain puoli vuotta.
Paras puoli tässä on se, että lääkärin luvalla saa lepäillä ja syödä herkkuja. Jäätelö olis ihan sallittua, mutta sepä ei olekaan minun suosikkeja. Rahkaa, jogurttia, viiliä. No, ei kovin hohdokasta. Ehkäpä kokeilen huomenna aamulla kylmää kahvia, mutta mitä pehmeää sen kanssa. Pitää vielä miettiä. Viattomainlastenpäivän täytekakku on loppu, se olis nyt ollut passelia kahvileipää. Mieluummin kylläkin syön oikeaa leipää juustoviipaleen tai leikkeleen kanssa. No, lauantaina sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti