torstai 28. marraskuuta 2019

Kiitospäivän kalkkuna

Tutkiskelin kauan ja hartaasti erilaisten täytettyjen kalkkunoiden ohjeita. En ole koskaan syönyt sitä, mutta näytti herkulliselta. Kun yhdelle hengelle ei kannata 5-7 kilon kalkkunaa laittaa, niin päädyin vallan omintakeiseen kokeiluun.
Olin myös saanut vinkin, että ruusukaali on hyvää kun sitä paistaa kevätsipulin kanssa paistinpannulla. Sitäkin piti siis kokeilla.

Laitoin kolme kalkkunaviipaletta nyytiksi ja sisälle luumuja, taateleita, tai aprikoosia. Nyytit uuniin.
Sitten ruusukaalit lohkoiksi paistinpannulle ja kevätsipuli pilkottuna mukaan ja vähän ruskistusta. Vielä jämä tomaatti pannulle hetkeksi ja siinä se.
Sipulin olisi saanut laittaa vähän myöhemmin, meni turhan tummaksi ja kuivaksi.

Lopputulos oli maukas  ilman suolaakin.
Taatelit sopivat mielestäni parhaiten kalkkunan kanssa, luumu oli ihan sopivaa, aprikoosi jäi kaipaamaan jotain kaveriksi. Ruusukaalia tulen paistamaan toistekin kun tykkään siitä, mutta minun keitetyt ruusukaalit on kitkeriä.

Tämä annos oli ihan täyttävä ja leipäpalan voin syödä iltapalaksi hyvällä omallatunnolla. Ehkä ruokalusikallinen raejuustoa olisi voinut olla lisukkeena.


2 kommenttia:

  1. Nam miikä herkkkuateria! Ruusukaalit on myös mun herkkua, silleen ja tälleen laitettuna. Kekseliäs kalkkuna:)

    VastaaPoista
  2. Annoksesi näyttää hienolta ja makoisalta. Kivoja nämä sinun ruokapostauksesi :).

    VastaaPoista