maanantai 6. marraskuuta 2017

Lokakuu vaihtui marraskuuksi

Vielä on kuitenkin niin lämmintä, että osa kukista on parvekkeella. Kaktukset kuitenkin nostin sisälle ja toinen rupesikin heti kukkimaan. Sant pauliatkin vielä yrittää vähinsä kukkia, mutta ei ole enää kesän veroista. Orkideat venyttää kukkavartta ja ehkäpä ovat jouluna täydessä kukassa.

PS. Lisäsin tähän tämän päiväisen kuvan kun kaktuksessa on lähes kaikki nuput auenneet. Kummasti värit näyttää erilaisilta eri aikaan päivästä.
 

 

Talomme ulkoseiniä korjaillaan/paikkaillaan. Toivottavasti tulee kuntoon eikä vedet pääse seinän sisään.
 


Alkukesästä todettiin silmäpaineet kohonneiksi ja sain silmätippoja sekä lähetteen Silmäklinikalle. Silmille tehtiin laserointi, joka alensikin paineita, mutta ei tarpeeksi. Nyt on toiseen silmään tehty kaihileikkaus ja siinä silmässä on paine laskenut normitasolle, mutta silmätippoja pitää vielä käyttää monenlaisia. Toisen silmän operaatio on huomenna aamulla. Toivottavasti se menee yhtä nätisti kuin ensimmäinenkin. Useampi viikko on sitten vielä käytettävä erilaisia silmätippoja ja varottava silmän koskettelua. Nyt kun on vielä ollut liikkeellä ärhäkkää silmätulehdusta, niin taidan varoa menemästä minnekään isompiin väkijoukkoihin tai kauppakeskuksiin.
Jännästi nyt värit näkyy eri tavalla leikatulla silmällä ja hyvin näkee lähelle sekä kauas. Lukulasit pitää ehkä kuitenkin hankkia, niin näkee paremmin pientäkin tekstiä.
Kiitos Arja-ystäväiseni kun olet seuranani leikkausten jälkeen. On turvallista tulla kotiin kun tietää, että toinen seuraa vointia, ettei satu kommelluksia.

 6 kommenttia:

 1. Hienoa, että silmät tulee nyt kuntoon. Helpottaa eloa ja oloa ja onhan se kiva nähdä väritkin silleen oikeesti. Hyvä kun Arja on ollut käytettävissä. Ja mun tarjous jeesitarjous on kans voimassa.
  Ehkä onkin hyvä olla poissa pöpöpesistä. Kampissa tänään vain käväisin niin aula oli tupaten täynnä rokotuksen ottajia, hyvä että läpi pääsi. Kyllä siinä pasilisko poikineen oli ilmassa.
  Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jeesitarjouksesta. Olen vielä pärjännyt hyvin. Ruokaakin hain tänään pikaisesti lähikaupasta.
   Pöpöjä kyllä nyt varon huolella.
   Ai, ne rokotukset alkoi jo. Minä en ole ottanut aikaisemmin ja nyt en kai voi ottaakaan leikkausten takia.

   Poista
 2. Niin kauniisti sinun kukat kukkii!
  Ikäviä nämä lääkäri/sairaala operaatiot mutta, niistä on apu suuri ja paranuttua unohtuu tuskaisuus.
  Eihän vain teidän talo ole näitä joissa on noita vuotokohtia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän talosta ei ole uutisoitu, mutta vuotoja on ollut monia. Ensimmäiset kattovuodot oli jo ennen rakennuksen valmistumista ja muuttokin viivästyi kuukausia (minunkin asunnossa). Kellaritiloihin on vuotanut vettä ja autohalliin. Pihakansi saatiin vasta nyt kesällä laitettua kuntoon kun oli vesivuotojen takia auki. Ulkoseiniä korjaillaan parhaillaan. Toivottavasti ei tule enää uusia rakennusvirheitä esiin.

   Poista
 3. Ihanasti kukkivat sinun kukkaset.
  Pikaista toipumista!

  VastaaPoista