maanantai 19. syyskuuta 2016

Pieni marjaretki

Puolukkareissua oli suunniteltu pitkään, mutta aina oli muuta "tärkeämpää" ohjelmaa. Lopulta viime perjantaina lähdin parin päivän pikareissulle Kokkolaan. Junapaikat vaan meinasi olla kortilla. Mennen tullen oli junat ylitäynnä eikä kaikille löytynyt istumapaikkaa, jos oli tullut junaan ilman etukäteen ostettua lippua. Aika hauskasti oli VR ulkoistanut lipunmyynnin ulos junaraiteiden päätyyn. Oli kuulemma vähän kylmä aamuisin siellä avonaisessa tilassa.

Sää suosi marjareissuani mitä parhaiten. Toisia tosin hirvikärpäset hätyytteli, minua ei ollenkaan. Vain pari pikkuista mustaa mönkijää löysin päivän päätteeksi takin kauluksesta ja myssyn reunasta. Näin sentään nyt elämäni ensimmäiset hirvikärpäset. Olin luullut niitä paljon isommiksi, mutta olivatpa pieniä.

Puolukoita minulle oli jo poimittu etukäteen, mutta löysimme niitä kyllä vielä niin runsaasti, että oli ihan pakko poimia muutama litra vielä. Isoja ja kypsiä marjoja ei vain voinut metsään jättää.  Oikeastaan etsimme sieniä, mutta niitä ei juurikaan löytynyt, mitä kyllä vähän ihmettelimme.


 
Pakkasin marjat pikkupusseihin, niin kotona sain ne laittaa heti pakastimeen. Kaikkiaan siinä on 28 kpl noin 300 gramman pusseja. Oli hyvä, että minulla oli matkassa vetolaukku, muuten olisi ollut aika raskasta kantaa kasseja.
 

 
 
Paluumatkalla, taisi olla Seinäjoen kohdalla, taivaalla leijui kuumailmapallo.


 

4 kommenttia:

 1. No jo sulla on marjaa yllin kyllin. Hyvä tuosta on ruuan kanssa puolukkaa survaista.
  Ihan näyttäis lampaankääpää olevan . . se on namia voissa paistettuna.
  Taidan jättää kevääseen sen sukkasten viemisen Vartiosaaren mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaankääpää, pari kantarellia ja alta kymmenen suppista. Onneksi oli puolukkaa.
   Kylläpä niillä sukkasilla on käyttöä ensi vuonnakin.

   Poista
 2. Hyvä puolukkasaalis, samoin oli Sipoon korvessa sienet kortilla kun ei ole pariin viikkoon satanut. Sain suppiloita muutaman litran ja olivat valmiiksi melko kuivakkaita ja kuivuri hoiti loppukuivatuksen sukkelaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieniä näyttää olevan epätasaisesti, mutta onneksi mustikoita ja puolukoita on ollut paljon.

   Poista