maanantai 15. elokuuta 2016

Sukat 15-16/2016 ja orkidea kukkii edelleen

Sukkapuoli on ollut vallan hunningolla, mutta nyt sain tehtyä parit pikkusukat keväällä saaduista langoista. Novitan Nostalgia lankaa kului 38 grammaa ja 49 grammaa, silmukoita puikoilla 4x8 ja 4x9, puikot 3,5 puupuikot. Sukkien koko lienee alle kouluikäiselle ja sukat menevät hyväntekeväisyyteen.Toukokuussa kukinnan aloittanut orkidea kukkii edelleen eli samat kolme kukkaa on kukkavarressa. Kolme kuukautta alkaa kohta olla täynnä. En ole kertaakaan upottanut orkideaani veteen, vaan pari teelusikallista vettä laittanut suojaruukun pohjalle ehkä viikon-parin välein. Nythän on ollut aika kosteat ilmat ja orkidea näyttää tykkäävän. Ilmajuuriakin on alkanut työntyä ruukusta ulos.


 

6 kommenttia:

 1. Söpöt sukat olet tehnyt! Kuinka orkidean saa voimaan hyvin? No minulla onnistuisi samanlainen kukka kuin miniällä, on niin aidon näköinen että piti sormin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taitaa kukat voida parhaiten kun en hoida niitä.

   Poista
 2. Kivoja sukkasia ja kauniisti kukkii orkideakin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Omppumato. Kukat aina piristää.

   Poista
 3. Tuo on kyll niin kaunis kukka. Voi voi, vähän kellertää paprikan lehdet ja Susi tulee vasta perjantaina. Mä en kyll enää mitään vihreitä ota hoitooni ku heti alkaa kuolonmerkit;)
  Unohtu aiemmin kommentissa kiittää mustikkapiiraasta. Oli herrrkullista. Vielä en oo ite paistanu vaikk heti piti. Täytyy tehdä semmonen pieni, että menee parilla syömisellä ettei homehdu niinku herukkapiiraani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin paprikan alimmat lehdet hiukan kellastuu mutta paprikan yläpuolella latva haarottuu ja vihertyy hyvin.

   Minä välillä pakastan mustikkapiirakkaa, mutta eihän se ole samaa kuin juuri paistettu.

   Poista