keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kirkkosuklaata piti ostamani

Kirkko ja kaupunki -lehdessä näin ilmoituksen, että Alppilan kirkon kahvilassa on saatavana kirkkosuklaata. Sitähän piti lähteä ostamaan ainakin hiukan maistiaisiksi. Samalla ajattelin maksaa parit kaverikahvit jollekin tuntemattomalle.
Alppilan kirkko on tuttu paikka jo monen vuosikymmenen takaa. Olen asunut viereisessä talossa, olen käynyt seurakunnan kutomakerhossa ja kuunnellut tyttäreni kuulutukset siellä.Ostin itselle kupposen kahvia ja minipossun. Oli muuten hyvää eikä hintakaan paha. Kahvi ja possu yhteensä 2 euroa. Kaverikahvi oli euron per kuppi. En sitten muistanut ostaa sitä suklaata ollenkaan. Pitää mennä joku päivä uudestaan.


Kahvilassa oli pari nuorehkoa naista maalauspuuhissa. Kiva kun tulee seinille vähän väriä ja hauskoja kuvia.Kirkon viereisellä Loviisankadulla, keltainen talo, asuin joskus 60-luvulla alivuokralaisena. Perheen huone ja keittiö asunnossa asui perheen äiti kolmen lapsen kanssa ja välillä oli sukulaispoika VR:n kurssin aikana. Yksi lapsista nukkui keittiössä ja me muut olohuoneessa. Minun sänky oli erotettu verholla. Kurssilaispojalle tehtiin laudoista yläpeti minun sängyn yläpuolelle. Perheellä oli televisio ja usein oli lasten kavereita katsomassa telkkaria. Talossa oli vain kylmä vesi. En kyllä enää muista, käytiinkö saunassa jossain vai miten peseydyttiin. Ainakin hiustenpesua varten piti lämmittää vettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti