tiistai 29. syyskuuta 2015

Punaiset sukat 30/2015

Sain viimein valmiiksi sukat Madelinetosh-langasta. Purkukertoja kaikkiaan oli varmaan kymmenkunta. Ensin ei kantapää (kolmiopohja) meinannut sopia minun jalalleni ollenkaan, sitten toisessa sukassa aloitin eri puikoilla, sama koko kuitenkin, mutta jälki ei ollut samanlaista. Lankakaupassa oli varoiteltu, että lanka saattaa päästää väriä. Kastelin valmiit sukat vedessä, ensin kylmässä ja sitten melko kuumassa. Puristelin enimmät vedet ensin käsin ja sitten valkoisen pyyhkeen sisällä. Vähän olin huomaavinani, että veteen lähti punaista väriä, mutta pyyhe ei ainakaan värjäytynyt.

Lankaa sukkapariin meni 58 grammaa, puikot 2,0 bambut, silmukoita 4x15.

Vaikka keskeneräisiä töitä on useampia, niin aloitin seuraavat sukat vihreästä Madelinetosh-langasta. Lanka on aika ohutta, mutta miellyttävää neuloa. Tämän parin teen ihan peruskantapäällä, mutta hieman pitemmällä varrella.

10 kommenttia:

 1. Laatulankaa . . . pitäisköhän munkin tehdä yhdet sukat tuosta. . . hmm.

  VastaaPoista
 2. Toi lanka kyllä hemmottelee jalkoja.

  VastaaPoista
 3. Omaat kärsivällisen luonteen!
  Koskahan minä etsin kaappien kätköistä lankakeräni, pitäisi aloittaa toisen sukan kutominen, yksi on jossain kudottuna....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan sitä voi siivota kaappeja joulua varten (jos aikoo viettää joulun kaapissa) niin siinä samalla se sukka ja lankakeräkin löytyy. :)

   Poista
 4. Upeannäköistä lankaa ja sukat näyttää tosi kivoilta ja just sellaisilta, jotka kutsuvat vetämään jalkaan. Sä voisit tehdä mulle tuollaisesta jostain "vähän paremmasta" langasta sukat niin minäkin pääsisin kokemaan mitä on kun sukat hemmottelee jalkoja. Olisko huono ajatus?

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä millaiset nämä on käytössä. Yleensä "hemmottelevat" langat ei kestä käytössä vaan sopivat paremmin yösukiksi.

   Poista
 5. Ihanan näköiset sukat. Sinnikkyytesi on palkittu lopputuloksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan kyllä pinnaa venytti. Nyt teen sitten vihreitä sukkia vanhan kaavan mukaan. Suutari pysyköön...

   Poista
 6. Tiedoksi, että Suomalainen Kirjakauppa Kamppi, siellä on jo ens vuoden kalenterit myynnissä. Sä kun haluut aina ajoissa uuden.
  Kiitos hiusvärikehuista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Olenkin jo vähän katsellut, mutta olen nähnyt vain niitä koululaiskalentereita. Pitänee huomenna poiketa ostamassa.

   Poista