sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kaupungilla ja sukat 25/2015

Kun näin kadulla kaljatölkin, jossa oli kullanvärinen klipsu, niin sehän piti ottaa talteen. Poimin toki tölkin myös roskaamasta.

Suurensuuret sukatkin vielä tein harmaasta langasta kun sitä oli jäljellä. Vähän piti sumplia kerien kanssa kun olin ostanut kahta eri värierää ja nehän ei tietenkään olleet ihan samaa sävyä. Tähän sukkapariin meni lankaa 98 grammaa, silmukoita 4x14 ja puikot 3,0 bambut. Pituutta teräosalla on hulppeat 29 senttiä eli pitäisi mahtua isompaankin jalkaan. 
Laitoin toiseen kuvaan viimeisimmät harmaat sukat vieretysten.
Kolmannessa sukkakuvassa on viimeisin pari mittanauhan kanssa.

Tänään kävin Hakaniemen sunnuntaikirppiksellä. Myyjiä oli ihan mukavasti, mutta ei mitään tungosta. Löysin yhden korun, jota olen etsiskellytkin jonkin aikaa. Raja-Karjalan risti tai Vienan ristiksikin sanottu. Eräs toinenkin vienalainen risti on etsinnässä, ehkäpä sellainenkin löytyy ajan kanssa.

Kotimatkalla poikkesin vielä Hietsun kirppiksellekin ja sieltä tarttui matkaan pari kangaskassia. Toinen, isompi, sininen, sopinee yhdenyön reissuille. Punasävyinen taas tulee jokapäiväiseen käyttöön kun entinen on hajoamassa. Kaupanpäälle sain pari pikku pussukkaa. Niille pitää keksiä käyttöä.

 
 

7 kommenttia:

 1. No jo on sukalla mittaa!
  Hyvät kirppislöydöt teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ikuna ennen noin isoja sukkia tehnytkään.

   Poista
 2. Minkälainen se risti on mikä sulla vielä on haussa?

  Olet ollut ahkera sukkien kanssa. Täällä oli puhetta, että harmaan sukat on lämpimimmät, mutta mulla anoppi sanoi, että punaiset sukat on lämpimimmät eli mieliä on monia.

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sanotaan Venehjärven ristiksi. Minulla ei ole itsellä siitä kuvaa, mutta olen nähnyt eräällä suljetulla nettisivulla.
   Punainen on kyllä lämmin väri, mutta jotenkin harmaat sukat tuntuu lämpimämmiltä.

   Poista
 3. Kyllä on komeita sukkia! ja noin monet. lämmittää miesten jalkoja. Kivat kassitkin olit kirpparilta löytänyt.

  VastaaPoista
 4. Sukkia minulla alkaakin olla taas aika kasa. Äkkiseltään laskien 54 paria valmiina.
  Noista kasseista tykkään kummastakin kovasti.

  VastaaPoista
 5. Kun laittaa sukan kantapään mittanauhan kohdalle 14 cm niin sukan kärjestä voi lukea minkä kokoinen sukka on, siis se senttiluku on kokonumero.

  VastaaPoista