sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Sukat 6-7/2015

Sukat no 6 punaisesta Sisu-langasta menivät parempiin jalkoihin niin nopsaan, etten ehtinyt kuvaa ottaa. Loppulangasta teen vähän pienemmät sukat jossain vaiheessa.

Sukat no 7 on myös Sisu-langasta, 48 grammaa, puikot 2,5 bambut, silmukoita 4x13 ja koko lienee 39. Voi olla, että jäävät omaan jalkaan tai sitten menevät muualle.

Nykyään kerät näyttävät olevan säännönmukaisesti vajaita. En kyllä tykkää, jos kerä on 8%  alipainoinen. Punnasin just 6 kerää, painot vyötteineen 49, 50, 46, 48, 48 ja 49 grammaa. Pitäisköhän ottaa lankakauppaan vaaka mukaan?  :(

8 kommenttia:

 1. Jossain vyötteissä lukee, että paino on optimiolosuhteissa oikein. Siis jos on kylmä, kuuma, kuiva tai kostea niin kerän paino on erilainen. Niih, turha mennä valittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis varmaan testata kotona eri olosuhteissa.

   Poista
 2. Minullakin on ollut lyhyempiä lankakeriä. Lisäksi niissä on vielä solmujakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne solmut joskus riepoo, varsinkin jos sattuu useampi samaan kerään.

   Poista
 3. Todella nätit sukat olet taas neulonut!

  Noita alipainoisia keriä on ollut nähtävästi iät ja ajat, mutta kyllä niiden määrä on lisääntynyt ja ja vajaus on myös lisääntynyt. Noissa solmuissa on se tilanne, että priimalangassa ei saisi muistaakseni olla kuin yksi (vai onko se kaksi) solmua/kerä tai se määritellään solmua/100 g. En nykyisin ole noiden lankojen kanssa enää niin tekemisissä niin unohtunut nuo itsestäänselvyydet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä aikoihin ole tullut kohdalle ylipainoista lankakerää.

   Poista
 4. Naurattaa tuo sun "ylipainoinen lankakerä :D"
  Nättejä sukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain kohtaa ylipaino ei olisi haitaksi.

   Poista