lauantai 26. heinäkuuta 2014

Lounasristeily

Serkkutyttöjen kanssa teimme pienen lounasristeilyn. Tapasimme rautatieasemalla klo 10 aikaan. Tai treffit oli sovittu siihen aikaan, mutta jokainen oli etuajassa. Kävelimme Kauppatorille ja varasimme liput ruokailuun ja risteilyyn. Sitten suunnistimme siiderille Vanhaan Kauppahalliin. Risteilypaatti lähti klo 12, mutta jo ennen laiturista irtoamista sai aloittaa syömingit. Erilaisia silli- ja salaatti valikoimia oli tarjolla sekä herkullista kermaista kasvissosekeittoa, joka kermaisuudesta huolimatta oli laktoositonta ja gluteenitonta. Ruoka oli hyvää ja tumma leipä lämmintä ja herkullista. Sitä piti ihan santsata.

Paatti kaarteli ensin Kaivopuiston ympäri ja Länsisataman ohi. Länsisataman laivat näkyi hyvin. Sitten kierrettiin Suomenlinnaa ja muita saaria. Kaikkiaan reissu kesti 1,5 tuntia. Hellepäivänä on tosi kiva käydä tuollaisella risteilyllä kun merellä sentään on hiukan vilpoisempaa. Hiki kuitenkin virtasi lähes koko ajan.

Risteilyn jälkeen poikkesimme vielä Espalle kahvittelemaan ja pitihän toki käydä läpi viime aikojen tapahtumia eli sukuun syntyneet (nuorin 3 vrk) ja lähipiirin kuolleet.

Kotiinpäin tullessa oli ratikka ihan täynnä, mutta porukka poistui Länsilinkin kohdalla koska siitä oli lyhyt matka Neste Oil Ralli -tapahtumapaikalle. Onneksi meille ei kuulu mitään melua, mutta lähikatujen asukkaat voivat harmistua, jos eivät ole ralli-ihmisiä.

Kotona odotti "lämmin lies" eli sisällä oli +29 astetta ja parvekkeella vähän enemmän. Märkä pyyhe on ahkeraan käytössä kun hiki kirvelee silmissä ja valuu pitkin selkärankaa. Tuuletin sentään puhaltelee, mutta ihan vedossa ei parane istua vaan vähän sivussa.

Vaikka olin päivällä syönyt ja kahvitellutkin, niin piti illemmalla vielä saada jotain kunnon suolaista ruokaa. Pari uutta perunaa, paistettua lohta, munakastiketta, haudutettua sipulia, tomaattia ja kurkkua. Hiukka valkoviiniä kalan päälle ja muutama sentti ruokajuomaksi. Jälkkäriksi mansikoita, jotka olivat tällä kertaa ihan hyviä, vain yksi mansikka oli pilaantunut.

 
 
 

 

11 kommenttia:

  1. Oletpas tänään herkutellut koko päivän. Oikein tuli vesi kielelle kun luin.
    Yhtä lämmintä se on täälläkin. Marketta ja Olli olivat taas uimassa ja minä olin rannalla katsomassa. Siinä on penkki varjossa ja mereltä tulee sellainen vilpoisa tuulenvire. Ainakin tunnin he uivat ja siinä oli hyvä istua ja katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt onkin varjossa parempi ja pieni tuulenvire tuntuu mukavalta.

      Poista
  2. Noi risteilyt on kivoja ja vaihtelevia reittejäkin löytyy. Sillon ku en saaressa käynyt (?) niin risteilyt tulivat tutuiksi.
    Täälläkin on Helle, 28 näytti mun varjossa oleva mittari. Merikin on 21-22 mutt kyll se viilentää, ainakin saa hiet huuhdeltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, onpa sielläkin lämmintä. onneksi sulla on merivesi lähellä ja varjoakin löytyy.

      Poista
  3. Tuollainen risteily olisikin mukava, onko hintavakin?.

    Ihanalta näyttää tuo sun iltaruokasi, nam! Minä olisin kyllä jättänyt viinin suosiolla pois, mutta kuka tykkää niin sopii kyllä tuohon annokseen erinomaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oikein muistan, niin ruoka ja risteily oli yhteensä 34 euroa.

      Poista
  4. Ihanat syömiset sulla kera mansikoiden, varsinainen herkkupäivä kaikkiaan.
    Meillä syötiin lammasta kera kermakastikkeen ja mahtavan määrän valkosipulia ja rosmariinia mukanaan. Hyvää sekin oli.
    Täällä maalla on lämpötilat huidellut myös lähellä 30°, uimassa on käyty muutaman kilometrin matkan takana ja saunaa lämmitetty päivittäin. Remppa alkaa olla loppusuoralla, lankkulattia saa vielä maalin ja sitten voi alkaa kantamaan huonekaluja takaisin paikoilleen. Mukavaa viikonjatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olettepa sielläkin herkutelleet.
      Lämmintä täällä on edelleen eikä sateesta tietoakaan. Sisällä on +29 ja parvekkeella yli 30 astetta, joten ikkunat, ovet ja sälekaihtimet kiinni vaan.

      Poista
  5. Tuli melkoinen nälkä! Nyt vähän viileämpää, eilen ukkosti mutta luvattiin vielä tälle pv:lle melkoista ukkosta...ja illalla pitäisi mennä kesäteatteriin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei viilene yhtään. :(
      Eikä ole ukkostanutkaan.

      Poista