perjantai 24. tammikuuta 2014

Soppaa ja silmukoita

Soppaa ja silmukoita ja vähän muutakin. Olen ollut muutaman päivän vähän saamaton, mutta tänään kävi KristiinaS ja LeaP luonani madekeitolla. Tosin keitos livahti suihin niin nopsaan, että en kuvaa ehtinyt/älynnyt ottaa. Tarjoilut ei muutoin olleet kummoiset. Keiton lisäksi ruisleipää ja jälkkäriksi jäätelöä + vähän kakkua. Ei salaatteja, ei alkuruokia, ei leikkeleitä. Juomana vesi ja mehu. Vaan minusta madekeitto ja ruisleipä sopii niin sellaisenaan. No, oli siinä leivän päällä vähän juustoviipsaletta. Käsityöt oli tytöillä mukana, joten ihan kivasti kului aika myös sohvalla istuen. Kiitos, ystävät, kun kävitte.

 Sain samalla valmiiksi sukat velipojalle. Voin viedä ne lähipäivinä samalla kun vien parsitut sukatkin. Uusiin sukkiin ostin langan Ogelista, Villeä. Jäi sukat punnitsematta kun kastelin ne ja pistin kuivumaan. Silmukoita kuitenkin oli puikoilla 4x12, puikot 3,0 bambut. Edit: paino 118 grammaa.

Viikon tapahtumista voisi mainita Ogelin neuletapaamisen viime lauantailta. Siellä sain LeaP:n tekemän kauniin neulatyynyn. Kiitos, Lea!  Viikolla on ollut vähän pakkasia ja näytti tosi huvittavalta kun sataman edessä yriteltiin aurata lunta kasaan jostain sentin lumikerroksesta. Yksi ratikka näytti olleen kovin keltainen, en kyllä ehtinyt kunnolla katsoa mitä sen kyljissä luki. Keltaisesta vaan tuli mieleen aurinko ja jotenkin sitä jo alkaa odottaa kevättäkin.

PS. Sainhan minä Kristiinalta ihana syreenin oksan . Syreeni on ihan mun lempparikukka. Ja sitten sain kans Lean itse tekemät silmukkamerkit. Kiitoksia kummallekin.

 

 

 
 

9 kommenttia:

 1. Kiitos, kiitos hyvästä keitosta yms.
  Mä kans sitt ratikassa muistin, ett kuvat jäi ottamatta. Muttku se oli niin maistuvaa niin ei siinä kerenny kameraa ajatteleen.
  Ajoin sitt spåralla toiseen päähän, Pasilan kirjastoon ja piipahdin vielä Annallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit.
   Sait sitten monta asiaa hoidettua yhdellä reissulla.

   Poista
 2. Sinulla onkin ollut monenlaista mukavaa.
  Velipoikasi saakin komeat sukkaparit. Kyllä hänen kelpaa.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä velipoika on aika omatoiminen, vaikka ikää on yli 85v. Laittaa ruokansa ja pesee pyykkinsä (käsin taitaa pestä) ja siivoa asuntonsa, joten mielellään sille muutaman sukkaparin kutoo.

   Poista
 3. Kivoja tuomisia on ruokavieraat tuoneet, tuota tyynyä yritin tutkia tarkemmin, mutta en oikein saanut selvää (kauniilta näytti siitä huolimatta)

  T: merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo neulatyyny onkin jännästi tehty kun siinä kulmapalat kääntyy jotenkin sen kulman ympäri.

   Poista
 4. Kiitos maukkaasta sopasta ja hyvästä seurasta. Kummasti piristää kun pääsee ajatuksiaan ääneen tuulettamaan.

  Neulatyyny on tehty katedraalinikkuna-mallilla, kuukkelin kuvahausta löytyy kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävien seura piristää aina ja varsinkin käsitöiden ystävien.

   Poista
  2. Mulla löytyy itse asiassa itseltänikin ohje tuohon katedraalinikkunatekniikkaan, mutta olen ollut niin kauan noita tilkkutöitä tekemättä, että kaikki on unohtunut (ainakin melkein).

   T: merja

   Poista