tiistai 30. elokuuta 2016

Huh-huh, kuukkeli sekoilee

Kun äsken yritin päästä blogiini, niin salasana ei kelvannut. Tarkistuskysymykset tuli jollain fxyzprkh-kielellä. S-postiini sain tarkistuskoodeja, jotka ei kelvanneet. Lopulta sain uuden salasana ja pääsin sillä blogiin, MUTTA VÄÄRÄÄN BLOGIIN eli jonku toisen ihmisen blogiin Nyt tämä toinen ei tietenkään pääse omaan blogiinsa kun minä olen vaihtanut sen salasanan.

Useamman yrityksen jälkeen lopulta omaan blogiini kelpasi se vanha salasana. Jos kuukkeli rupeaa enempi sekoileen noiden salasanojen ym kanssa, niin lopetan kaiken mahdollisen yhteistyön sen kanssa. Eilenkin tuli jokin tiedotus, jonka mukaan olisi pitänyt hyväksyä jotain ehtoja. Olisi siinä voinut tarkistaa, mitä tietoja kuukkeli antaa eteenpäin, mutta jäin vielä pohtimaan kannattaako jatkaa, vai yritänkö pärjätä ilman.

Kuukkelihan on jo pitkään yrittänyt saada käyttämään samaa salasanaa kaikissa mahdollisissa paikoissa. Onneksi minulla on eri salasanoja eri sivuille, vaikka on vähän hankalaa muistaa useita tunnuksia ja salasanoja.

Onko muilla ollut harmia noiden g-postien ja salasanojen kanssa.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Viikon varrelta

Päivänä muutamana kävin Kampin palvelukeskuksessa syömässä. Samalla kuulin, että ylimmän kerroksen yksi kaiteista on saanut graffitin. Niitä graffitejahan tulee syksyn mittaan lisääkin ja värit tulevat sitten vuodenaikojen mukaan.



Torstaina kävin ystävän kanssa syömässä pitsaa. Erinäisistä syistä totesimme, että ei ehkä mennä uudelleen samaan paikkaan.



Muutoin olen röhnöttänyt keittiönpöydän ääressä ja viime päivät tutkien Utajärven kirkonkirjoja. Se kuuluisa porovaras saattaa olla jo lähellä.


maanantai 15. elokuuta 2016

Sukat 15-16/2016 ja orkidea kukkii edelleen

Sukkapuoli on ollut vallan hunningolla, mutta nyt sain tehtyä parit pikkusukat keväällä saaduista langoista. Novitan Nostalgia lankaa kului 38 grammaa ja 49 grammaa, silmukoita puikoilla 4x8 ja 4x9, puikot 3,5 puupuikot. Sukkien koko lienee alle kouluikäiselle ja sukat menevät hyväntekeväisyyteen.



Toukokuussa kukinnan aloittanut orkidea kukkii edelleen eli samat kolme kukkaa on kukkavarressa. Kolme kuukautta alkaa kohta olla täynnä. En ole kertaakaan upottanut orkideaani veteen, vaan pari teelusikallista vettä laittanut suojaruukun pohjalle ehkä viikon-parin välein. Nythän on ollut aika kosteat ilmat ja orkidea näyttää tykkäävän. Ilmajuuriakin on alkanut työntyä ruukusta ulos.


 

lauantai 13. elokuuta 2016

Tyrnin marjat kypsiä Vuosaaressa

Kävin eilen poikasen luona ja huomasin siellä pihakadun varressa ison tyrnipensaan, jossa oli keltaisia marjoja. Pensas oli piikkinen kuin mikä, mutta yhden marjan sain maistettua. Marjat olivat tiukassa, mutta mehukkaita ja poimiminen on varmaan hankalaa.
,
Viime kesänä KristiinaS:n kanssa Hernesaaresta Kaivariin päin kulkiessa katselimme tyrnipensaita, joita oli pitkät rivit. Onkohan siellä nyt marjoja. Muistelisin, että pensaat olivat piikittömiä, vai olivatko.  Asia pitää tsekata, jos tässä sen verran piristyy ja sää sallii, että tulee lähdettyä kierrokselle. Tämän päivän harmaus ja sade sai jättämään Ogelin neuletapaamisenkin väliin, mikä on minulta jokseenkin harvinaista.



sunnuntai 7. elokuuta 2016

Tuuletusta Kansalaistorilla

Tänään sitten tuuleteltiin kansallispukuja tai niiden osia. Minulla oli vähän sekakäyttöä kun ei ollut oikeaa liiviä ja sen tilalla oli kaupasta joskus ostettu liivi, josta aamulla kiireessä muutamalla pistolla käänsin helmaa lyhyemmäksi. Esiliinakin puuttui ja pusero oli lainattu. Valkoiset nilkkasukat ostin kaupasta matkalla tuuletuspaikalle. Koru sentään oli aito ja oikea, vaikkakin kiilloitus ei oikein onnistunut. Pitänee viedä liikkeeseen kiillotettavaksi tai ostaa itselle paremmat aineet.



Pukuja ja päähineitä oli kauniita ja värikkäitä.






Marsulla oli kerrospukeutuminen oikein viimosen päälle.



Useimmilla oli myös piknik-eväät mukana. Minulla vaatimattomat, mutta naapurilla runsaammat.




Kiitos seurasta kaikille, joiden kanssa juttelin ja erityisesti vieruskavereille, oli mukava tutustua.

perjantai 5. elokuuta 2016

Sunnuntaita ootellessa

Ensi sunnuntaina on Helsingissä Kansallispukutuuletus. Kun mulla on kansallispuku tekeillä, niin kävin noutamassa hameen, taskun ja tanun. Puseron sain lainaksi ja liivi + essu vielä kankaana. Kengät ja sukatkin vielä puuttuu, niin ja huivi. Toivottavasti sunnuntaina on hyvä ilma tuuletella Kansalaistorilla.

Vähän piti jo kokeilla, miltä vaatetus näyttää päällä. Puseron hihansuut on kapeampaan ranteeseen, joten pitää tehdä pitemmät nappilenkit. Tanun päässä pysyminen pitää varmistaa hiusneuloilla ja katsoa oikea asento. 

Tämä on Hauhon puku ja kankaat on olleet odottamassa useamman kymmenen vuotta. Hyvä, että hamekangas sentään riitti vielä.



torstai 4. elokuuta 2016

Kylässä hyvä, kotona paras. Vuokkiniemen matka, osa 1.

Muutaman päivän trippi itärajan taakse oli ihan mukava, mutta olipa mukava palata kotiinkin. Vähän on ollut väsynyt olo enkä ole jaksanut lähteä ulos muuta kuin ruokakauppaan.

Vuokkiniemi ja Venehjärvi ja Iljan päivän praasniekka olivat reissun aiheena. Ilmat suosivat ja pieni ukonilmakin käväisi yön hämärinä hetkinä ja aamulla alkoi aurinko taas paistaa.

Bussikuljetus oli varattuna Kajaanista. Matka-Moilanen kuskeineen (H-moilasena Hannu Moilanen) kuljetti meitä erinomaisesti ja kuski tunsi mukavasti alueen paikkoja ja historiaa.



Yöpymisethän tuolla alueella tapahtuu perheissä. Meidän majoituspaikassa oli majoittujille päätalossa kaksi huonetta ja piharakennuksessa kaksi huonetta. Puucee oli varastorakennuksessa ja vesi-vc päätalossa. Aamiainen ja lounas sekä iltapala olivat tosi runsaat.



 
 
 
Talossa oli laitettu porakaivo ja kunnon suodattimet vedelle. Lisäksi keittiössä oli lisäsuodatin juomavedelle. Pienestä putkesta hanan vieressä tuli juomavesi.