sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ruoholahden puolella

Toissapäivänä käväisin Ruoholahden puolella asioilla. Samalla vähän kiertelin alueella ja kaupoissa. Matkalla näin miehiä asentamassa liikennevaloja. Ne onkin tarpeelliset kun satamasta tuleva liikenne on aika vauhdikasta ja uusien asukkaiden myötä alueelle tulee paljon lapsia.



Yhdestä kukkakaupasta ostin pari orkideaa kun olivat tarjouksessa, vain 5 euroa kipale. Uudemmat ja kalliimmat olisivat maksaneet 18 euroa, joten en raskinut sellaisia ostaa itselle. Kysyin kauppiaalta luva kuvaamiseen ja hän sanoi, että oikein miellään saa laittaa kuvia blogiin ihan nimen kera.

 
 


Palatessa katselin leikkipaikkoja. Koskapa kuvassa kissa (?) kiipeilee kirjainten kera, niin lienee koulun piha kyseessä.

 
 


Poikkesin myös Huutokonttorin yläkertaan kun  nyt kerrankin olin siinä kulmilla sen aukioloaikaan. Esillä oli alueen pienoismalleja. Ensimmäisessä kuvassa satamaterminaalin lähikulmaa. Toisessa kuvassa näkyy myös Ruoholahtea ja siitä näkee myös miten kauas merelle päin Jätkäsaari laajenee lähivuosina.

 
 

torstai 26. syyskuuta 2013

Muutama sukkapari lisää

Viime päivinä on valmistunut kolme paria sukkia Nalle-langasta. Kirjava lanka tuntuu ohuemmalta kuin vanhempi, keltainen lanka. Nämä sukat tein ohjeen mukaisilla 3,5 numeron puikoilla, mutta seuraavaksi kokeilen ohuempia puikkoja. Näihin sukkiin meni lankaa 31 grammaa, 53 grammaa ja 53 grammaa ja sukat menevät lahjalaatikkoon odottamaan sopivia jalkoja.

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Vähän pidempi kävelylenkki

Tai ei se nyt mikään lenkki oikein ollu vaan kävelin keskustasta kotiin. Ei ollut ihan tarkoitus, mutta kun olin käynyt monessa paikassa ja kotiin oli enää pari pysäkinväliä niin eihän sitä enää viitsinyt ratikkaan mennä. Sitäpaitsi ajassa ei olisi paljoa voittanut kun ratikka ajoi ohi vähän ennen kotikorttelia.  Samalla siinä kävellessä katselin ympärille joka suuntaan ja otin muutaman kuvan niillä paikkeilla missä Baana päättyy.

Kadussa oli kivoja pyöränkuvia ja kadun reunustalla metallituoleja. Baanan päädyn ylittää iso silta ja silta on muotoiltu näyttäväksi. Jaa, eipä kaikki komeus näykään kuvassa, zoomasin liikaa, pitää mennä uudestaan sihtailemaan. Koirapuistokin on siinä vieressä, vaikka nyt ei koiria näkynytkään. Alueen kartta on hyvin esillä Länsilinkin kohdalla.

Moni on kysynyt minulta, kannattaako Jätkäsaareen tulla Ruoholahden ratikalla numero 8. Kahdeksikon kääntöpaikka on Grusellin sillan luona ja kartasta näkee, että se on kaukana Länsiterminaalista. Lisäksi Jätkäsaaren läpi ei ole jalankulkua, koska se on työmaa-aluetta toistaiseksi. Länsiterminaaliin tulee ratikka numero 9 ja se kulkee noin 7 minuutin välein, joten kauan ei tarvitse pysäkillä odotella, vaikka edellinen ratikka olisi mennyt nenän edestä.

Edit: Lisätty uusi kuva Baanan loppupäästä.
 

 
 
 


 


 
 

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syksy saapuu

Perjantaina oli Habitare-messuilla, mutta ei jaksanut kaikkea kierrellä, vaikka nähtävää olisi ollutkin. Messukeskusta on uudistettu ja tykkäsin kovasti kun ruoka- ja kahvipaikkoja oli lisätty. Muutenkin oli avaran tuntua joka puolella. Kuvan auto olisi kyllä kiinnostanut, mutta kävelin reippaasti ohi, edes hintaa en kysynyt. Ehkä hyvä niin, olisi vaan harmittanut.

Lauantaina olin Ogelin neuletapaamisessa ja oli oikein mukava nähdä porukoita kesän jälkeen. Uusia kasvojakin oli aika lailla eikä kaikkien kanssa ehtinyt edes juttelemaan. Pöydän alle ilmestyi sitten karvainen kaveri, ei sentään keritty lapaslankaa siitä. Kotimatkalla junaa odotellessa huomasin vaahteroiden saaneen kovasti punaista ja koivuissa oli paljon keltaisia kohtia.

 

 


 

 

perjantai 20. syyskuuta 2013

Luontopolku-sukat

Piti saada vähän väriä päivään ja niinpä tein yhdet sukat kokonaan kirjavasta Luontopolku-langasta, jota kului 55 grammaa. Sukkien koko lienee siinä 38 jalkaan sopiva. Silmukoita puikoilla 4x12 ja puikot 3,5 bambut. Raidatkin sain jokseenkin kohdilleen, ainoastaan toisessa sukassa oli yksi sininen väri pitempi ja siitä nipsaisin pois pienen pätkän.

tiistai 17. syyskuuta 2013

Sukat senkun pienenee

Ajattelin kokeilla raitalankaa vain sukkien varsiosassa ja testisukkina ihan pienet sukkaset. Menetteleehän se näinkin. Näihin meni Nalle-lankaa 27 grammaa, silmukoita 4x9, puikot 3,5 bambut. Sukkasatoon jo valmistuneet 5 paria vein eilen Solidaarisuussilmukoiden tapaamiseen. Toivottavasti sopivia jalkoja sukille löytyy.




sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Lähialueita kiertelemässä

Eilisen vieraan kanssa kävimme tutustumassa läheiselle satama-alueelle. Kylläpä siellä olikin hankala kulkea kun viivoja meni asfaltissa joka suuntaan eikä jalankulkureittiä aina meinannut havaita ja autot ajoivat hurjaa vauhtia laivoille ja laivoilta pois. Terminaalin edessä oli kauniita kukka-asetelmia joiden väriloistoa piti ihailla pitkään. Petuniat oli tosi reheviä ja kuihtuneet kukat oli nypitty pois.

Kaupunginpuoleisessa rannassa oli paljon pieniä, vanhoja paatteja ja yksi hotellilaiva. Monissa niistä näytti olevan kannella oleskelutilat sohvineen ja pöytineen. Arvuuttelimme vieraan kanssa paattien nykyistä käyttötarkoitusta, mutta emme oikein keksineet. Yhdessä paatissa oli joka puolella nukkeja, aika hauskan näköistä.

Sukankutomukset on nyt olleet syrjässä eilen ja tänään kun tuli taas uusia löytöjä sukututkimuksessa, mm 4. serkku, jolla on paljon sukutietoja.







 

lauantai 14. syyskuuta 2013

Raitaa, raitaa vaan

Yhdet raitasukat taas. Nalle-lankaa 38 grammaa, silmukoita 4x10, puikot 3,5 bambu. Lasten kokoa.

Vieläkin on ensimmäisestä keltaisesta kerästä lankaa jäljellä. Aika riittoisaa on. Vähän kiusaa kun kirjavat Nalle-langat on ohuempia, vaikka puikkosuositus on sama. Pitää miettiä jatkossa vaihtoehtoja.

torstai 12. syyskuuta 2013

Raitasukat vaan

Aika yksitoikkoisia päivät on olleet. Tosin eilen kävin Kampin palvelukeskuksessa kuuntelemassa diabetesluentoa, mutta muutoin olen kutonut sukkaa tai seurustellut tietokoneen kanssa. Nyt sain valmiiksi neljännet raitasukat Sukkasatoon. Lankana Nallea 42 grammaa, silmukoita 4x10 ja puikot 3,5 bambu.
No jaa, kävinhän minä toissapäivänäkin kaupungilla ruokakaupassa. Kampissa oli joku kuntosaliesittely ja friskit tytöt näytti mallia miten musiikin tahdissa voi liikkua. Vauhti oli tosi reipasta ja tulipa mieleen, että itsekin voisi alkaa harrastaa liikuntaa vähän enemmän.


 


 
 

tiistai 10. syyskuuta 2013

Kahdenlaista matkaa

Kävin eilen pääpostissa viemässä pari kirjettä. Pääpostihan on osittain remontissa kun sinne tulee iso ruokamarketti. Pääpostin yhteydessä on myös Kirjasto 10. Kun on monenlaista asioitsijaa, niin sisäänkäynnit tarvitsee hieman opastusta. Aika hauskasti oli laitettu että kirjaston kohdalta on postiin 50 metriä, mutta postista kirjaston sisäänkäynnille 100 metriä.

Kampissa Narinkkatorilla oli pelimiehet kentällä.

Sain minä yhdet lasten sukatkin valmiiksi. Nalle lankaa kului 41 grammaa. Seuraavat sukat tulossa  taas eri väreillä.




sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Keltaisenkirjavat sukat

Toinen pari Sukkasatoon. Keltaista Nalle-lankaa ja kirjavaa Luontopolku-lankaa yhteensä 44 grammaa. Puikot 3,5, silmukoita 4x10. Koko lienee lapselle sopiva ja sukat menee lahjalaatikkoon.

lauantai 7. syyskuuta 2013

Nallelle kavereita ja repsahdus

Oli ihan pakko sitten ostaa kerä kirjavaa lankaa keltaisten Nalle-lankojeni kaveriksi ja siinä sitten tietysti kävi pieni haveri eli ostinkin useamman kerän. No, tuleehan ne käytettyä ja voin nyt vähän harjoitella noiden raidoitusten kanssa. Yleensä en tykkää pätkärääkätyistä langoista, mutta  ehkäpä joku yhdistelmä miellyttää itseäkin.

perjantai 6. syyskuuta 2013

Ensimmäinen purkitus Sukkasatoon

Aika vaatimattomasti alkaa minun Sukkasato. Pienet sukat Maija- ja Nallelangasta, paino 41 grammaa, puikot 3,0, 4x10 silmukkaa. Nämä menee lahjalaatikkoon ja sieltä luultavasti hyväntekeväisyyteen.

torstai 5. syyskuuta 2013

Piirakkapäivä

Kokeilin tehdä Leap:n pannupulla-omenapiirakka-ohjeella piirakkaa. Aikas hyvä tuli ulkonäöltään, vai mitä. ja makukin mitä parhain. Uunin lämpötilan kanssa on vielä opettelemista. Tätäkin sain paistaa lähes tunnin kun pohja meinasi jäädä valkoiseksi.

Meillä sisäpiha sai nurmikon. On se kätevää kun rullasta vaan vetäistään nurmikko pihalle muutamassa tunnissa. Saapa nähdä, koska meillä on ensimmäiset pihajuhlat. Ihan ei ehditty mukaan Venetsialaisiin, mutta Rion karkelot varmaan pidetään. Pihakuvassa on vähän heijastusta kun en jaksanut ulos asti lähteä, vaan otin kuvan rapun ikkunasta.

Niin, ja nyt saan kävellä ilman tukia yms ja saan seisoa yhdellä jalalla, sillä kipeällä. Liikkuminen hiljalleen tekee kuulemma hyvää.


tiistai 3. syyskuuta 2013

Näköalamuutoksia

Eräänä päivänä katselin lähikaupalle päin ja huomasin, että eteen olikin kohonnut kerrostalo ja toinenkin aluillaan. Pariin uuteen naapuritaloon on muuttanut asukkaat. Toisen suunnan näkymät on edelleen hiekkakentälle, jonne nyt näyttää ilmestyneen hiekka- ja multakasoja. Saapa nähdä miten kauan minulla tuo merinäköala säilyy.

Ensimmäisessä kuvassa on näkymä toukokuun lopulta ja toisessa kuvassa näkymä tänään aamulla.


maanantai 2. syyskuuta 2013

Hyvää ruokaa ja hyvää seuraa

Aamupäivällä käsityöystävä LeaP tuli käymään ja kävi tullessaan kaupassa puolestani. Meillä oli oikein mukavaa lankoja penkastaessa ja netin lankakirppareita selatessa. Vähän siin neuloskeltiin ja kahviteltiinkin. Sain hyvälle alulle ensimmäiset sukat Sukkasatoon. Kiitos Lea kauppa-avusta ja mukavasta seurasta.

Iltapäivällä paistoin kampelaa, jota Lea oli tuonut kun se oli tarjouksessa. Ai, että oli hyvää perunoiden kanssa. Meinasin ensin tehdä munakastikkeenkin, mutta nälkä voitti ja kastikkeena oli vain pannunhuuhteluvesi, hyvää sekin. Kalaa oli 4 filettä, jotka paistoin, mutta söin vain kaksi. Loput syön huomenna sen munakastikkeen kanssa, jos sitä teen. (Ostitko, Lea, sitä kalaa itsellesikin).


sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Sukkasato 2013 alkoi

Tänään alkoi tämän syksyn Sukkasato 2013, joka kestää lokakuun loppuun eli kaksi kuukautta. Siihen on aina mukava osallistua teki sitten sukkia yhden parin tai useamman. Minulla on puikot ja lankaa valmiina, mutta en vielä ole aloittanut kun on vähän pähkäiltävää värien kanssa. Minulla on keltaista Nalle-lankaa, mutta "sokean värisilmäni" kanssa en ole päässyt sopimukseen mitkä värit sen kanssa sopisivat yhteen.  Olen muutamana päivänä etsinyt netistä kuvia raitasukista, joissa olisi mukana keltaista, mutta mieleistä raidoitusta ei ole vielä löytynyt. Useimmissa on keltaista ollut kovin vähän eli muutama ohut raita.